Kern Pharma reafirma el seu compromís amb Terrassa

La Torre
30 de setembre del 2013
Ballart va visitar l'empresa farmacèutica ubicada a Can Parellada
Ballart va visitar l'empresa farmacèutica ubicada a Can Parellada | A.T.
Ballart va visitar l'empresa farmacèutica ubicada a Can Parellada Foto: A.T.

Kern Pharma s’ha convertit en els darrers 14 anys en un referent en la producció de medicaments genèrics a tot l’Estat. Del grup Indukern, està especialitzada en el desenvolupament, fabricació i comercialització de productes farmacèutics. A les seves instal·lacions de Can Parellada, de 52.000 metres quadrats, es produeixen 100 milions d’unitats l’any. L’empresa dóna ocupació directa més de 600 persones, la majoria del territori. Aquest centre logístic és clau en l’estratègia de creixement del Grup Indukern i actualment es troba en un procés d’ampliació que afegirà 2.000 metres quadrats al magatzem automatitzat i una nova àrea de picking de 3.000 metres quadrats.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va visitar divendres passat la seu terrassenca de l’empresa, ubicada a la ciutat des del 1999, per conèixer de primera mà l’activitat que es realitza en el seu centre logístíc i de producció. A la visita també hi va assistir el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, i el regidor d’Ocupació i Consum, José Manuel Jiménez. La visita la va encapçalar el conseller delegat de l’empresa, Raúl Díaz-Varela, i el seu director general, Josep Maria Piqueras.

L’alcalde va destacar el model de Kern Pharma com activitat econòmica que genera ocupació i dinamitza l’economia local: "Visites com aquesta són un motiu de satisfacció, perquè estem davant d’un clar exemple que, malgrat la crisi, hi ha empreses consolidades que van endavant i continuen generant activitat, riquesa i ocupació; en definitiva, dinamitzant el nostre teixit productiu i la nostra economia". Per Ballart, aquesta és una realitat, com la d’altres empreses de la ciutat, "que permet donar un missatge positiu i d’optimisme, com el que vam transmetre fa pocs dies amb la signatura del nou Pacte Local per a l’Ocupació, un acord entre l’Ajuntament, la patronal Cecot i els sindicats UGT i Comissions Obreres, per a concertar entre tots les actuacions a dur a terme en matèria d’ocupació a la nostra ciutat. I la implicació de les empreses és clau per assolir aquest
objectiu comú en benefici de tota la ciutat".

L’alcalde també va valorar la implicació de l’empresa en les diverses iniciatives que l’Ajuntament està duent a terme per a la promoció econòmica i la innovació, ja que és membre del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, i participa activament en la formació especialitzada al sector farmacèutic en col·laboració amb el Quadrant.0 i Foment. També ha tingut una especial implicació en el Clúster de la Salut de Terrassa. L’alcalde va destacar la responsabilitat social de Kern Pharma, en àmbits com la integració de persones discapacitades, el compromís amb el medi ambient, la solidaritat amb els col·lectius més desfavorits o la promoció d’hàbits de vida saludables.

Per la seva banda, el conseller delegat de Kern Pharma, Raúl Díaz-Varela, va manifestar el compromís de la companyia amb el territori on desenvolupa la seva activitat, a través de la generació d’ocupació i del seu suport al teixit econòmic i empresarial de Terrassa: "El nostre equip humà és l’autèntic motor de la nostra empresa i és una prioritat per a nosaltres mantenir i generar llocs de treball de qualitat a la nostra ciutat".