Els advocats inauguren el curs de l'Escola de Pràctica Jurídica

La Torre
30 de setembre del 2013
Dimarts, dia 1 d’octubre, tindrà lloc la inauguració d’un nou curs de l’Escola de Pràctica Jurídica “Anselm Ramoneda” del Col.legi d’Advocats de Terrassa, que enguany compta amb una desena d’alumnes inscrits i clourà a mitjans de novembre de l’any que ve. L’acte se celebrarà a les set de la tarda i consistirà en una avaluació del passat curs per part dels professors, i la presentació de les novetats per aquest curs acadèmic. Posteriorment, hi haurà la inauguració pròpiament dita amb la presentació de professors i alummnes i un petit refrigeri amb els nous alumnes.

L’Escola de Pràctica Jurídica del Col.legi d’Advocats de Terrassa va començar a funcionar en el curs 1992-93 amb el nom d’Aula de Pràctica i Especialització Jurídica, que canvia arrel del Reglament de Funcionament de les Escoles de Pràctica Jurídica aprovat pel Consell dels Il.lustres Col.legis d’Advocats de Catalunya l’any 1999.

 Pel que fa a Terrassa, els quatre primers anys de funcionament els cursos van tenir un any de durada. El curs 1997-98 va ser el primer en què es posa en marxa un curs amb dos cicles, primer i segon. Des de ja fa tres anys es va tornar a condensar el dos cursos de formació pràctica en només un any.

El professorat està format pel advocats exercents, professors d’universitat, jutges, secretaris judicials i especialistes en matèries diverses.