El Consorci de Turisme participa al Dia Mundial

L'estratègia aprovada a Catalunya passa per la qualitat en base a uns productes diferenciadors.

La Torre
27 de setembre del 2013
La presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, així com altres representants de l’ens comarcal, van participar ahir de les diferents activitats plantejades per la Generalitat de Catalunya arran de la commemoració del Dia Mundial del Turisme. D’una banda, representants del Consorci van assistir a la jornada professional que es va celebrar ahir dijous al Liceu de Barcelona i a la qual van ser presents més de 800 professionals del turisme. Posteriorment van assistir al lliurament dels renovats Guardons del Turisme de Catalunya 2013, en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
 
Durant el transcurs de l’acte, la Presidenta del Consorci, Olga Olivé, va poder compartir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, les tendències de turisme a Catalunya i la tasca que està fent el Consorci a la comarca, per sumar-se a l’estratègia conjunta aprovada a Catalunya i basada en com obtenir un turisme de qualitat en base a uns productes diferenciadors. També en aquest marc es va poder compartir amb els representants de la Diputació de Barcelona els projectes que s’estan portant a terme conjuntament i que avalen el treball conjunt de cooperació entre institucions per posar en valor l’oferta existent i el treball en la generació de productes turístics nous.
 
La jornada professional del Liceu s’emmarcava en la celebració avançada del Dia Mundial del Turisme -que es commemora avui 27 de setembre-, organitzada per la Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme, recollint la petició del sector. La sessió tècnica va constar de dues taules rodones en què reconeguts professionals de diferents àmbits van analitzat la incidència del turisme en altres sectors econòmics, i com la creativitat i innovació són factors imprescindibles per al creixement del turisme. Al vespre es van lliurar els Guardons del Turisme de Catalunya 2013, que volen ser un reconeixement a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable i innovadora.