La tecnologia de Ficosa i Denso al servei del conductor

La Torre
28 de setembre del 2013
Ficosa ha estat reconeguda amb un premi de la Cecot
Ficosa ha estat reconeguda amb un premi de la Cecot
L'empresa d'automoció Ficosa i Denso tancaran un acord per a la creació d’una Joint Venture pel desenvolupament del software de processament i reconeixement d’imatge en sistemes avançats d’assistència al conductor (ADAS –Advanced Driver Assistance Systems–). La nova companyia es construeix sobre l’estructura d’Adasens GmbH, ubicada a Weissensberg (Alemanya) i propietat de Ficosa, que esdevindrà una JV 50/50 amb Denso. S’espera que la transacció estigui acabada a finals del 2013 després dels tràmits pertinents i necessaris.

L’acord pretén sumar esforços, potenciar les sinergies de la inversió en investigació a l’àmbit dels sistemes ADAS i accelerar el 'time to market' de les noves tecnologies. Ambdues companyies sortiran reforçades amb un lideratge tecnològic al camp de sistemes ADAS. Així mateix, segons els reponsables de l'empresa ubicada a Viladecavalls implica un fort compromís "per continuar invertint en les tecnologies i sistemes de seguretat activa per evitar accidents i protegir als ocupants a través de les tecnologies de reconeixement d’imatge per la detecció d’obstacles al voltant del vehicle". En aquest mercat, s’espera un creixement anual superior al 25% els pròxims anys i Ficosa ja està actualment col·laborant amb diferents fabricants d’automòbils en el desenvolupament d’aplicacions basades en
aquesta tecnologia.

Per Xavier Pujol, Conseller Delegat de Ficosa, "aquesta col·laboració, a través d’aquesta Joint Venture, amb una companyia del prestigi i reputació de DENSO, manifesta el  compromís tecnològic de Ficosa en sistemes avançats d’assistència al conductor. Aquestes tecnologies, juntament amb els sistemes de comunicació entre vehicles, i els sistemes de bateria per vehicles elèctrics-híbrids, són l’eix central de la innovació de la nostra companyia".