La tecnologia de Ficosa i Denso al servei del conductor

per La Torre, 28 de setembre de 2013 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa d'automoció Ficosa i Denso tancaran un acord per a la creació d’una Joint Venture pel desenvolupament del software de processament i reconeixement d’imatge en sistemes avançats d’assistència al conductor (ADAS –Advanced Driver Assistance Systems–). La nova companyia es construeix sobre l’estructura d’Adasens GmbH, ubicada a Weissensberg (Alemanya) i propietat de Ficosa, que esdevindrà una JV 50/50 amb Denso. S’espera que la transacció estigui acabada a finals del 2013 després dels tràmits pertinents i necessaris.

L’acord pretén sumar esforços, potenciar les sinergies de la inversió en investigació a l’àmbit dels sistemes ADAS i accelerar el 'time to market' de les noves tecnologies. Ambdues companyies sortiran reforçades amb un lideratge tecnològic al camp de sistemes ADAS. Així mateix, segons els reponsables de l'empresa ubicada a Viladecavalls implica un fort compromís "per continuar invertint en les tecnologies i sistemes de seguretat activa per evitar accidents i protegir als ocupants a través de les tecnologies de reconeixement d’imatge per la detecció d’obstacles al voltant del vehicle". En aquest mercat, s’espera un creixement anual superior al 25% els pròxims anys i Ficosa ja està actualment col·laborant amb diferents fabricants d’automòbils en el desenvolupament d’aplicacions basades en

aquesta tecnologia.

Per Xavier Pujol, Conseller Delegat de Ficosa, "aquesta col·laboració, a través d’aquesta Joint Venture, amb una companyia del prestigi i reputació de DENSO, manifesta el  compromís tecnològic de Ficosa en sistemes avançats d’assistència al conductor. Aquestes tecnologies, juntament amb els sistemes de comunicació entre vehicles, i els sistemes de bateria per vehicles elèctrics-híbrids, són l’eix central de la innovació de la nostra companyia".

 

Participació