L'executiva de CiU de Vacarisses dimiteix en bloc

Els nou membres que han presentat la seva renúncia afirmen que es tracta per "motius personals" tot i que quatre han deixat de ser militants

Lluïsa Tarrida
27 de setembre del 2013
Part dels integrants de la llista electoral de CiU en les passades eleccions
Part dels integrants de la llista electoral de CiU en les passades eleccions | CiU Vacarisses
Part dels integrants de la llista electoral de CiU en les passades eleccions Foto: CiU Vacarisses

Tot i que ja se sabia des de feia mesos, no ha estat fins ara quan s'ha oficialitzat la dimissió del president de CiU Vacarisses, Oscar Ribé. I amb aquesta decisió s'hi han sumat fins a un total de vuit membres més de l'executiva del partit nacionalista. Es tracta de Simon Casanova, David Pujol, Imma Bascuñana, Paola Moral, Manuel Gallardo,
Oscar Abram, Xavier Roselló i Isaac Mandado. De la junta només queda en aquests moments el tresorer, que encara "ha de decidir què farà". La carta es va enviar el novembre de l'any passat però cansats de les respostes de "espereu una mica, ara no és el moment, ja en parlarem" rebudes per la delegació de CiU al Vallès Occidental, ara ha arribat el moment de fer el pas i renunciar als càrrecs.

Amb aquesta desbandada, el grup municipal de CiU es queda amb pocs efectius. El regidor Ricard Reollo seguirà capitanejant la federació a l'Ajuntament però només tindrà com a acompanyants actius a tres o quatre persones més. Què passarà ara, encara s'ha de veure. Des de la comarcal han de decidir si convoquen una junta gestora extraordinària o si fan eleccions. De moment, ja s'ha fet el traspàs de poders.

Aquestes nou persones que han decidit abandonar les llistes de CiU en formaven part des de les últimes eleccions municipals. El resultat obtingut en aquelles plebiscitàries no va ser l'esperat tenint en compte "que en aquells moments Convergència estava manant a la Generalitat i tenia molta força a nivell de país". Només van aconseguir un representant a l'Ajuntament.

Estripar el carnet
"Vam començar amb molta il·lusió però a poc a poc hem vist que la força o la incisió que podem tenir com a partit a Vacarisses és nul·la, vist que el qui mana té massa poder, això ha fet que la gent s'anés refredant i perdent energia" ha explicat a La Torre el fins ara president de CiU Oscar Ribé. En aquest mateix sentit, afirma que "crèiem que podríem fer més coses pel poble però la influència no s'ha transmès en res i al final hem obtat que el primer que havíem de fer era sobreviure com a persones"

I és que com a principal argument que dóna per la seva dimissió i per la de la seva executiva és sobretot per "motius personals". La conjuntura econòmica i social que està travessant el país no és la més òptima per "gent com jo, que sóc autònom i que ara mateix necessito dedicar totes les hores disponibles a la feina, i més quan veus que els esforços que dediques al partit no tenen cap fruit. Així que va arribar un moment que els sacrificis que havies de fer no eren recompensats i eren massa grans". Ribé afirma que la gran majoria de les persones que han dimitit treballen també per compte pròpia i això ha estat el principal detonant per prendre aquesta dràstica decisió. "La gent ha acabat perdent interès per formar part d'aquest projecte polític", subratlla.

Malgrat les argumentades raons personals que Ribé ha esgrimit, també n'hi ha una altra que és purament política. Perquè de les nou persones que han dimitit quatre han decidit deixar de ser també militants de CiU, és a dir, han estripat el carnet. La resta encara està decidint què farà. "El desencís és general, perquè quan veus que vas a demanar ajuda al partit i aquest està més per altres enrenous, sents com si els preocupés poc el que passa a Vacarisses" explica Ribé tot i que matisa "estem en circumstàncies especials, hi ha molt enrenou, això ho entenem, sabem que Vacarisses és un granet de sorra, però al final, acabes decidint prioritzar la vida personal a la política".

Ribé explica que la decisió de deixar de ser militant, que no és el seu cas almenys de moment, podria donar-se a "una mesura de pressió cap al partit, d'avís o advertència sobre el fet que s'està abandonant els municipis petits, ho veig més com un acte de rebel·lia que no pas com una pèrdua dels valors compartits, és més un toc d'atenció un dir: 'ei, no heu fet res per vacarisses o et poses les piles o pots perdre-ho tot".

D'altra banda, Ribé també ha volgut sortir al pas dels rumors que corrien pel poble sobre les possibles discrepàncies amb el cap de llista. "Han estat maneres de fer diferents, i senzillament un problema de temps i recursos. Sabem que per fer una oposició realment bona i que tingui repercussió calien moltes hores de treball, i així ens ho demanava el regidor, però és que no podíem més".