Diari de Terrassa acomiada Cristóbal Castro

L'empresa fa fora redactors històrics com Josep Lluís Alonso, Carles Dosta, Jordi Manzanares i David López

Joan Manel Oller
25 de setembre del 2013
Edifici de Jan Baca al carrer de Vinyals Foto: Joan Manel Oller

Els problemes econòmics han obligat al Diari de Terrassa a fer una dràstica reducció de plantilla i a acomiadar cinc persones més, que s'afegeixen a les que ja s'havien fet fora en els darrers anys. Aquesta vegada, els hi ha tocat el torn a alguns dels treballadors més antics i històrics. Un dels acomiadats és el fotògraf per excel·lència de la publicació, Cristóbal Castro Veredas, tota una referència en el fotoperiodisme local.

També se'ls ha comunicat que havien de marxar a Josep Lluís Alonso, el cap de la secció d'Economia, Carles Dosta, el maquetador, Jordi Manzanares, redactor de Cultura, i David López, que s'encarregava de les pàgines de comarca.

Alonso també és una de les grans plomes del periodisme econòmic egarenc i ha desenvolupat tota la seva carrera professional al Diari de Terrassa. La rigorositat en la informació d'aquest àmbit va arribat gràcies a ell. Feia al voltant de 30 anys que treballava al rotatiu de Julián Sanz, de la mateixa manera que Cristóbal Castro. Jordi Manzanares i Carles Dosta, se n'anaven als 20. L'empresa, aquest cop, ha optat per fer fora veritables històrics i icones del periodisme terrassenc.

Jordi Manzanares, per la seva part, era dels redactors que va anar més enllà de les quatre parets del DDT i va obrir-se a d'altres tasques, i és autor de llibres sobre el món del còmic i ponent en xerrades sobre el mateix tema. Carles Dosta ha estat el responsable del dibuix de les pàgines en els darrers temps. I el més nou és David López.

La decisió de l'empresa arriba després de dures negociacions amb el comitè d'empresa i que es conegués, a través de La Torre, que el gran edifici del carrer de Vinyals havia passat a mans del BBVA.