Ballart valora l'aposta per un accelerador d'empreses

L'alcalde de Terrassa participa a la inauguració de la iniciativa Start-Up Catalonia

La Torre
24 de setembre del 2013
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, celebra que la Generalitat de Catalunya hagi apostat per la cooperació institucional i per una major descentralització dels seus programes de promoció econòmica, amb la inauguració de la nova acceleradora empresarial Start-Up Catalonia Vallès, ubicada a EsadeCreapolis, a Sant Cugat del Vallès.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar suport a 25 empreses innovadores del Vallès Occidental, de fins a un màxim de 5 anys de vida, que tinguin vocació internacional i capacitat per crear nous llocs de treball. Per regular la gestió d’aquesta nova acceleradora empresarial, s’ha signat un conveni entre l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana, Acció, i el Copevo, el Consorci per a la Promoció Econòmica del Vallès Occidental. L’alcalde de Terrassa ha participat en l’acte i ha signat l’acord en qualitat de president del Copevo.  

L’alcalde de Terrassa ha mostrat la seva satisfacció perquè la signatura del conveni entre el Copevo i l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana és  “un pas molt important de cooperació institucional, que és un camí pel qual hem apostat a Terrassa des de fa molt de temps. L’exemple més recent, el Pacte Local per a l’Ocupació que acabem de signar amb la patronal Cecot i els sindicats CCOO i UGT, però és prioritari continuar treballant conjuntament per sumar esforços i afavorir la creació de llocs de treball”.  

Jordi Ballart és conscient de l’esforç econòmic que comporta aquesta iniciativa per a totes les parts implicades, però els resultats que es persegueixen, amb el creixement empresarial i la creació de nous llocs de treball, és just “el que necessitem per a aquest país. Oportunitats per créixer, per crear riquesa, per crear feina, per trobar nous camins”. Així mateix, considera que aquesta iniciativa suposa un pas endavant en la creació  “d’un marc segur i estable per a les empreses i els emprenedors, que realment afavoreixi la iniciativa empresarial, que aprofiti la ensitat universitària i de talent d’aquest territori, que atregui l’excel·lència.

Per a l’alcalde de Terrassa, la inauguració d’una acceleradora a Sant Cugat del Vallès és  “un primer pas cap a una major descentralització en la gestió i l’execució dels programes de la Generalitat de Catalunya”, fet que valora perquè defensa que el país “ha de tenir una àmplia xarxa de polítiques econòmiques locals que vagin de baix cap a dalt, i no sempre de dalt cap a baix. Catalunya té aquí té formidables possibilitats per estimular el desenvolupament econòmic i obrir nous horitzons, però ho hem de fer, de veritat, entre tots”.  En aquest sentit, Jordi Ballart ha recordat que l’Ajuntament de Terrassa està fent un esforç molt important per a la promoció econòmica de la ciutat, de la que en destaquen iniciatives com el Quadrant.0, l’Oficina d’Atenció  a l’Empresa, el Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, el Parc Audiovisual de Catalunya i les diverses actuacions en l’àmbit de la formació.

Start-up Catalonia Vallès és la tercera acceleradora empresarial que posa en marxa la Generalitat de Catalunya, dins del programa Catalunya Emprèn de foment de l’emprenedoria. Començarà la seva activitat el gener de 2014, però les empreses s’hi ha d’inscriure prèviament, entre avui, 23 de setembre, i el pròxim 15 d’octubre.