El PSC sol·licita mesures urgents pels aturats de més de 50 anys

El grup municipal del PSC de Terrassa presentarà aquesta proposta de resolució al ple

La Torre
24 de setembre del 2013
El grup municipal del PSC portarà al proper ple municipal una moció per demanar al Govern de la Generalitat un pla de rescat per adoptar mesures urgents i específiques destinades als treballadors de cinquanta anys o més i en situació d’atur de llarga durada. Segons el Portaveu del PSC, Amadeu Aguado, “es tracta de protegir i donar una especial atenció a aquest col·lectiu, que per les seves característiques es pot trobar en risc d’exclusió social", en aquest sentit, el regidor socialista ha afegit: "Una bona forma de donar sortida a aquestes persones és a través de cursos formatius, per això demanem al govern que impulsi programes de formació i treball específics".

Segons ha manifestat Aguado: “Les últimes reformes aplicades pel Govern central han suposat retallades importants a nivell laboral, que han perjudicat i afectat aquest col·lectiu de forma notable, inclús portant-los a una situació d’abandonament total en alguns casos". Els Socialistes recorden que actualment a Terrassa la població aturada de més de 50 anys ja arriba al 30,85% del total de desocupats, el que representa més de 7 mil persones.

Per Amadeu Aguado, "els aturats de llarga durada es troben condemnats a una situació de manca d’expectatives laborals, motivada sovint per la seva edat sense tenir en compte la seva experiència laboral, formació, competències i habilitats", i ha afegit que "es tracta d’una clara forma de discriminació i d’injustícia, a la que al govern hauria de donar una resposta ferma".