Cau un grup dedicat a desballestar vehicles per enviar-los a Marroc

Entre els vehicles sostrets pels lladres, entre els que hi ha un terrassenc, s'han trobat bicicletes, motocicletes i turismes

La Torre
23 de setembre del 2013
Els Mossos d’Esquadra de Martorell han desarticulat un grup especialitzat dedicat a robar i furtar vehicles, amagar-los en una nau industrial, desballestar-los i, a peces, traslladar-los camuflats com a ferralla al Marroc on els tornaven a muntar per vendre’ls. Els Mossos d’Esquadra han detingut 5 homes, 3 dels quals integrarien el nucli del grup criminal i els altres 2 serien col·laboradors puntuals.
 
La investigació es va iniciar el passat 15 de setembre quan agents de la comissaria de Martorell van ser alertats de l’ocupació d’una nau industrial a Esparraguera. Un cop al lloc, els agents van comprovar que la nau s’estava utilitzant com a taller i magatzem per desballestar vehicles provinents de robatoris.

Els agents van detenir llavors 4 homes, 3 de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat marroquina, els quals estaven desmuntant un turisme sostret el mes d’agost al districte de Ciutat Vella de Barcelona. A més, els agents van localitzar a l’interior de la nau els xassissos, els bastidors i les peces de 6 motocicletes provinents de diversos furts. Amagada a la nau, els agents van localitzar també una escopeta del calibre 12.
 
Arran d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que va permetre la detenció d’un cinquena persona, un home de 35 anys i nacionalitat espanyola qui s’encarregava de facilitar el magatzem i traslladar els vehicles per peces al Marroc. Cal dir que tots tres integrants del grup realitzaven els furts dels vehicles, després amb l’ajuda dels altres dos detinguts els desballestaven i els preparaven per ser traslladats en furgonetes. En aquest sentit, als membres del grup criminal se’ls imputen nou delictes de robatori i furt d’us de vehicles. A més, se’ls imputa també un delicte de tinença d’armes. 
 
Els detinguts, els quals acumulen una trentena d’antecedents policials, són:
 
-          Un home de 29 anys, nacionalitat espanyola, nat al Marroc i veí de Barcelona
-          Un home de 37 anys, nacionalitat espanyola, nat al Marroc i veí de Palau d’Anglesola
-          Un home de 27 anys, nacionalitat marroquina, nat al Marroc i veí de Terrassa
-          Un home de 32 anys, nacionalitat espanyola, nat al Marroc i veí de Sabadell
-          Un home de 35 anys, nacionalitat espanyola, nat al Marroc i veí d’Olesa de Montserrat
 
Els detinguts van passar la setmana passada a disposició del jutge qui va decretar l’expulsió del territori nacional de dos d’ells i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.