ICV-EUiA demana suport municipal a la vaga de les Illes

Els ecosocialistes rebutgen l’anomenat Tractament Integral de llengües del govern del PP

La Torre
23 de setembre del 2013
El grup municipal d’ICV-EUiA ha presentat a la Junta de Portaveus dues propostes d’acords institucional per tal que la resta de grups municipals hi puguin donar suport i fer possible la seva aprovació.
 
En primer lloc ICV-EUiA proposa que l’Ajuntament de Terrassa rebutgi l’avantprojecte de Llei de Reforma de les Pensions aprovat pel consells de ministres del passat 13 de setembre, tot instant al Govern de l’Estat espanyol que el retiri.
 
ICV-EUiA considera que una vegada més el Govern de l’Estat aprofita la crisi com una oportunitat per imposar retallades en drets socials, i ho fa amb arguments tramposos i propostes de gran opacitat. ICV-EUiA afirma en l’acord proposat que “la reforma plantejada s’aprova un canvi radical en el sistema de revalorització de pensions que és opac en el seu disseny i funcionament, arbitrari en la fixació de la quantia de la revaloració i injust en les seves conseqüències de pèrdua del poder adquisitiu de les pensions”.

Per la coalició roigverda “l'actual fórmula de revalorització de les pensions a partir de l'evolució de l'IPC és transparent, perquè depèn d'un indicador públic i senzill. Garanteix el poder adquisitiu com un dret i no com una concessió discrecional o arbitrària del Govern de torn”.
 
El grup Municipal d’ICV-EUiA afirma que el Govern del PP amb la reforma de pensions plantejada pretén que la solució passi per reduir despeses en pensions i no per augmentar els ingressos del sistema de seguretat social, tot i que hi ha la necessitat i la possibilitat de millorar els ingressos, tant els contributius de les cotitzacions com els d'origen fiscal.

Des d’ICV-EUiA asseguren que “d’aprovar-se aquesta reforma de les pensions en els termes plantejats s’afectarà greument al poder adquisitiu dels pensionistes i jubilats de la nostra ciutat, d’altra banda ja afectats per altres reformes impulsades pel Govern de l’Estat en els darrers mesos”
 
D’altra banda ICV-EUiA ha proposat a la resta de grups municipals un posicionament de l’Ajuntament de Terrassa donant suport a la vaga de docents a les Illes Balears i de rebuig a l’anomenat “Tractament Integral de llengües” que pretén imposar el Govern balear.
 
Per ICV-EUiA el decret imposat pel Govern conservador de les Illes balears “limita l’educació en català, dificultant enormement l’objectiu d’aconseguir que els escolars, i a la llarga la societat, conegui adequadament la seva llengua pròpia. La formació d’esquerres manifesta que al decret s’hi ha oposat la Mesa sectorial d’educació, els representants dels professors, la Universitat de les Illes Balears, la Federació de pares i mares, i el Consell escolar de les Illes Balears.
 
Segons el grup municipal d’ICV-EUiA “amb la nova normativa la nova normativa aprovada, el govern balear restringeix l’ús vehicular del català amb un decret de tractament integral de llengües que pot trastocar el model d’escola inclusiva balear que ve funcionant a les Illes des de la recuperació de la democràcia. Un model d’immersió lingüística avalat per l’Institut d’Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears que posa de relleu que els millors resultats educatius, també en llengües, s’obtenen en centres que fan ús del català com a llengua vehicular”.

Per tant el grup municipal d’ICV-EUiA proposa que l’Ajuntament de Terrassa doni suport a totes les mobilitzacions, pacífiques i unitàries, que defensen el català com a llengua vehicular a les Illes Balerars i demani al Govern de les Illes Balears que derogui el decret sobre tractament de llengües en l’ensenyament i a eviti qualsevol acció que promogui la distinció dels alumnes segons la seva llengua d’aprenentatge o a la fragmentació de la societat en comunitats lingüístiques. També es vol traslladar al Govern Balear que no es faci desaparèixer el model lingüístic que fins ara hi havia implantat a totes les escoles públiques de les Illes on la immersió lingüística ha estat fis ara un instrument de cohesió social.

D’altra banda ICV-EUiA presenta al Ple municipal de dijous una proposta de resolució per tal que l’Ajuntament de Terrassa sol·liciti a la Generalitat que habiliti les partides pressupostàries adients per tal que es puguin atorgar pel curs escolar 2013-2014 les beques-menjador necessàries per atendre totes les sol·licituds avaluades pels serveis socials, per tal de garantir un àpat equilibrat al dia a tots els infants en situació de vulnerabilitat a Terrassa. Des d’ICV-EUiA valoren que “els recursos destinats enguany per la Generalitat de Catalunya per atorgar beques de menjador escolar a les famílies necessitades són del tot insuficients per atendre les necessitats reals contrastades”.
 
Per ICV-EUiA atès que “la funcionalitat dels menjadors escolars ha anat evolucionant donat que fa uns anys era bàsicament un recurs per millorar les oportunitats educatives i per facilitar la conciliació laboral-familiar, però ara també es planteja com una eina per garantir la suficiència alimentària dels infants vulnerables en un entorn socialment normalitzat” i donat que “la responsabilitat competencial  en aquesta matèria és de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa no té capacitat pressupostària per suplir a l’administració competent en aquesta matèria”, per compromís amb la ciutadania de Terrassa i els sectors que més estan patint les conseqüències de la crisi creu necessari que l’Ajuntament emplaci a la Generalitat a donar resposta de manera prioritària davant aquesta realitat.