El Centre Cultural ofereix la música més solidària

L'equipament terrassenc acull aquesta Tardor 2013 els concerts d'Ayako Fujiki i Claudio Ferrarini, OCT48 i Mireia Pintó, Polifònica de Puig-Reig i Orquestra Simfònica del Vallès

J.M.O.
21 de setembre del 2013
Acte de presentació de la Temporada de Música del Centre Cultural
Acte de presentació de la Temporada de Música del Centre Cultural | Centre Cultural
Acte de presentació de la Temporada de Música del Centre Cultural Foto: C.C.

El Centre Cultural Terrassa commemora 28 anys de temporades de música ininterromputs. Per commemorar-ho, l’equipament terrassenc acollirà, aquesta Tardor 2013, quatre concerts, dos dels quals de caràcter solidari: Ayako Fujiki i Claudio Ferrarini (4 d’octubre); OCT48 i Mireia Pintó (25 d’octubre); Polifònica de Puig-Reig (22 de novembre) i Orquestra Simfònica del Vallès (26 de setembre).

Ayako Fujiki, pianista i compositora nascuda a Tòquio, ha perfeccionat el seu talent amb Alícia de Larrocha i Carlota Garriga a l’Acadèmia Marshall de Barcelona, especialitzant-se en música espanyola, amb Carmen Bravo Mompou, també en les obres de Frederic Mompou. Ha ampliat estudis a Amsterdam, Graz, París, Moscou i Londres. Ha tocat al Japó, Espanya, Regne Unit, Àustria i Suïssa, entre altres països.

El 2005 va ser distingida amb el diploma “Especialització en Música Espanyola”. El 2007 va aconseguir el títol “Màster en Música Espanyola”. Va ser Finalista en el Concurs Internacional de Piano de Viena. Ha actuat en diversos festivals de música, i ha enregistrat diversos CDs. Ha composat peces orquestrades amb piano i altres instruments per a pel·lícules, publicitat i documentals, incorporant tècniques musicals clàssiques i electròniques.

Claudio Ferrarini, flautista nascut a Zurigo (Itàlia), va diplomar-se al Conservatori de Música de Parma i va ampliar els seus estudis a Suïssa, Itàlia i Àustria. Paral·lelament va iniciar una intensa activitat concertística que el va fer estar present en les cites més importants i diferents Festivals Musicals Internacionals. Ha fet enregistraments per a diverses emissores de radio i televisió. Ha gravat més d’un centenar de CDs i diversos compositors contemporanis li han composat expressament obres per a flauta.

El 1994 va fundar l’Accademia Farnese de la qual és solista i director artístic. És el titular de la Càtedra de Flauta a la Universitat di Alta Formazione Musicale A. Boito de Parma i de diversos Cursos de Perfeccionament a Universitats i Conservatoris d’arreu del món.

Concert en benefici de Fundació Mútua de Terrassa
Mireia Pintó, mezzosoprano, nascuda a Manresa, va rebre la seva formació musical a Espanya, Itàlia i França. Ha estat guardonada amb els premis més importants en diversos concursos a Espanya i a Itàlia. El seu repertori inclou els gèneres: Òpera, Oratori i Lied.
L’Orquestra de Cambra Terrassa 48, dirigida pel violinista sabadellenc, Quim Térmens, es va crear l’any 1987, tot i que la seva forma i filosofia actuals daten de l’any 2000. Formada per instrumentistes de diferents indrets relacionats amb l’activitat musical de la ciutat, ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i espanyola, a més de col·laborar en importants produccions simfònico-corals i de participar en diversos enregistraments discogràfics.

En la seva recerca de literatura per a orquestres de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions de nombroses obres arreu de Catalunya i d’Europa, així com estrenes d’obres de F. Cruixent, J. Ll. Guzman, impulsant d’aquesta manera la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical.

El concert que oferiran conjuntament serà en benefici de la Fundació Mútua de Terrassa amb l’objectiu de donar suport a la recerca biomèdica que es realitza al Vallès, concretament a la investigació científica en l’àrea de la salut que es porta a terme a la Fundació.

Concert en benefici de PRODIS
La Coral fou creada l’any 1968 com a Coral Joventut Sardanista, provinent de la colla del mateix nom. L’any 1969 n’assumeix la direcció Ramon Noguera. Des de 1980 és un dels artífex del “Festival del Cant Coral de Catalunya”, que es realitza cada setembre.
L’any 1987 adopta el nom de Polifònica de Puig-reig. La seva trajectòria musical l’ha portat a actuar per tot Catalunya, a la majoria de països europeus i a diversos països del continent americà (Mèxic, Colòmbia, Equador, Perú, Veneçuela, Argentina, Xile, Estats Units i Canadà) i asiàtic (Filipines, Singapur, Malàisia i Israel).

Coincidint amb el XXVè aniversari de la Coral, l’any 1993 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi. Prodis celebra el seu 9è concert en benefici dels drets de les persones amb discapacitat. És una entitat destinada a l‘assistència i la promoció de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral.

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) va néixer l’any 1987 en el sí de l’Associació de l’Òpera de Sabadell. Un any més tard, es va convertir en l’única orquestra simfònica de l’Estat espanyol organitzada empresarialment com a societat anònima laboral, en la qual els seus músics i treballadors són alhora els propietaris i els accionistes.

Com a reconeixement a la seva tasca de difusió i divulgació de la gran música simfònica, l’any 1992 rebé el Premi Nacional de Música, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Com cada any, pel dia de Sant Esteve, l’OSV ofereix el seu concert tradicional de valsos i polques de la família Strauss amb humor, enginy i optimisme: del Danubi blau a la Marxa Radetzky a ritme de vals sense oblidar la tradicional cançó de Nadal.