Ballart visita l'Estació de Tractament d'Aigües Potables a Abrera

La Torre
19 de setembre del 2013
L'estació d'aigües ubicada a Abrera dóna servei a Terrassa
L'estació d'aigües ubicada a Abrera dóna servei a Terrassa | Aigües de Terrassa
L'estació d'aigües ubicada a Abrera dóna servei a Terrassa Foto: Aigües de Terrassa

Dimecres, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va visitar la central de captació, tractament i elevació que gestiona Mina, Aigües de Terrassa, al terme municipal d’Abrera, com a concessionària del servei municipal d’abastament d’aigua. La tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, va acompanyar l’alcalde durant la visita. El president d’Aigües de Terrassa, Marià Galí, juntament amb directius de l’empresa, va mostrar a l’alcalde les instal·lacions on es capta i prepara la majoria de l’aigua que es consumeix a Terrassa.

L’objectiu de la visita era donar a conèixer el què hi ha darrera la senzilla operació d’obrir una aixeta i que surti aigua sana i de qualitat i això és el que ha pogut veure l’alcalde en aquesta visita a Abrera, a la zona de captació d’aigua al riu Llobregat. Des d’aquest punt es mostra com l’aigua, un cop captada, es preoxida, es decanta i es filtra amb carbó actiu. A continuació, és desinfectada i elevada fins a la Central Elevadora, on és conduïda fins a Terrassa mitjançant un sistema format per bombes de gran potència per salvar un desnivell des d'Abrera de 270 m. a través de tres canonades de transport que arriben per diferents camins als dipòsits generals de Terrassa, passant per Ullastrell i per Viladecavalls.

La representació municipal va prestar especial interès en el procés de potabilització i tractament, sovint desconegut, d’aquest bé preuat i escàs, des de la captació a l’areny del propi riu, la decantació i filtratges, els permanents controls de qualitat i analítics a la que és sotmesa al llarg de la potabilització i finalment la conducció fins al seu emmagatzemament per al subministrament als clients. Aquesta visita a les instal·lacions, que també s’ofereix a les escoles i col·lectius que ho demanen.