L'edifici de Diari de Terrassa ja és del BBVA

El periòdic busca una nova seu al centre de Terrassa i negocia amb el comitè d'empresa la reducció de la plantilla

Joan Manel Oller
14 de setembre del 2013
Edifici de Diari de Terrassa, ara ja propietat de BBVA
Edifici de Diari de Terrassa, ara ja propietat de BBVA | J. M. O.
Edifici de Jan Baca al carrer de Vinyals. Foto: Joan Manel Oller

L'emblemàtic edifici del Diari de Terrassa del carrer de Vinyals ja és actualment propietat d'Anida, la societat immobiliària de BBVA. Tot indica que el procediment ha estat després d'una dació en pagament.

Els problemes econòmics del principal mitjà de comunicació egarenc, amb la disminució de les vendes i de la publicitat, han obligat a fer aquest pas als seus responsables i a abandonar una instal·lació emblemàtica construïda en els millors temps de la bombolla.

La Torre ha intentat posar-se en contacte amb Raul Sanz, director general, per obtenir la seva versió de l'operació, però no hi ha hagut resposta. Primer es va provar de parlar-hi per telèfon dues vegades i posteriorment via correu electrònic.

Ara, el Diari de Terrassa busca una nova ubicació al centre de la ciutat. S'ha temptejat diversos espais, i el que apareix en totes les travesses és l'antic Casino del Comerç, situat  entre els carrers de La Rasa i de Sant Pere, tot i que no hi ha res encara tancat.

La situació és complicada: en aquests moments la direcció negocia amb el comitè d'empresa una reducció de plantilla, que finalment serà menys nombrosa i menys dràstica del que es preveia inicialment. La mesura es prendrà en els dies vinents. No s'espera que vagi més enllà de dues setmanes i podria fins i tot ser la propera.

El gran edifici del carrer de Vinyals quedarà buit. Per l'espai i per la ubicació ha tingut algunes possibles ofertes, però qui sembla tenir per ara l'operació de compra més avançada és una institució escolar que necessita més espai.

L'edifici del carrer de Vinyals, de Jan Baca Pericot, té una superficie edificada de 5.700 metres. Les obres es van acabar el 2002.