Un tal Pere presenta el seu darrer disc al Bau House de Terrassa

La Torre
14 de setembre del 2013
Amb una instrumentació senzilla però acurada en els detalls, Un Tal Pere, nom artístic del músic barceloní Pere Traserra, ha tenyit musicalment 11 texts signats per ell mateix i sota el nom de "Un nou somriure" (Temps Record, 2013). Buscant la naturalitat, "Un nou somriure" convida a ser escoltat deixant-se portar a un imaginari on les taronges poden ser sols, les galetes tenen forma de llibertat i el moment present, ara, es defineix per la necessitat de replantejar el que ens envolta.

El nou disc es pot adquirir digitalment des de l’1 de setembre i físicament el dia de la presentació en directe: diumenge 15 de setembre a les 13h, al Bau House de Terrassa, el bar de la Casa Baumann. Per l’ocasió, Un tal Pere actuarà acompanyat d’en Josep Rovira (bateria) i de la Cristina Vallribera (violí i veus). L'entrada a l'espectacle és gratuïta amb la fórmula de la taquilla inversa: entra i gaudeix de l'espectacle gratuïtament i quan surtis paga el què creguis.

El disc
Josep Rovira (bateria) i Cristina Vallribera (veus i violí) col·laboren per primer cop amb el cantautor, donant als directes versatilitat i fent que el nou treball tingui més colors. Pere Traserra s’ha encarregat de les lletres, la veu i les guitarres. Només amb una sola excepció: la cançó que tanca el disc, "Què diran?", l’han signat a mitges amb el músic Vico (Víctor Rodríguez).
 
El músic de Sant Pere de Riudebitlles Cesk Freixas ha posat la veu a "Ara és el moment", potser la cançó més reivindicativa, “per buscar en les nostres arrels la força per canviar un present imposat.”, assegura en Pere Traserra. Totes les fotografies del llibret interior formen part d’un dels racons més freqüentats per Un tal Pere: el Parc de Vallparadís i l’entorn de la Seu d’Ègara i les esglésies de Sant Pere.
 
El disc s’ha enregistrat a l’Estudi Sons Estudi de Gravació de Barcelona a càrrec del tècnic de gravació Ferran Aranda, amb qui Pere Traserra va coincidir amb la formació que compartíen anteriorment, Insomni.
 
El músic

Pere Traserra va néixer a Barcelona fa 31 anys. Durant els anys 2004 a 2009 forma part del grup Insomni amb qui va editar un disc. Al 2009 s’inicia musicalment en la composició de cançons per al seu propi projecte: Un tal Pere.
Poc després d’instal.lar-se a Gràcia, fa les maletes per venir a viure a Terrassa, una ciutat de la qual “admiro la seva activitat cultural i el seu pulmó, el Parc de Vallpardís”.
Sota el nom de Un Tal Pere, ha editat un EP de 5 cançons, Dies de sol, la cançó
Jo decideixo i, finalment, Un nou somriure (Temps Record, 2013).
 
Concerts de presentació Un nou somriure
15 / 09 / 13 - Vermut Musical al Bau House de Terrassa, a les 13:00h Taquilla inversa. Format trio: Pere Traserra (veu i guitarra), Cris (violí) i Pep (bateria).
19 / 09 / 13 - SAM SAM Festival al Bar Comanou de Terrassa, a les 22:00h Donatiu 5€. Format: Pere Traserra (veu i guitarra), Cris (violí).
05 / 10 / 13 - Bau House de Terrassa amb Ós Bru, a les 20:00h. 3€.
Format trio: Pere Traserra (veu i guitarra), Cris (violí) i Pep (bateria).