Festa d'inici de curs a l'Esplai Les Arenes per reivindicar un local

Els monitors de l'entitat afirmen que l'associació de veïns els ha fet fora de l'equipament que fins ara utilitzaven

La Torre
12 de setembre del 2013
L'esplai del barri Les Arenes porta des de principis de la història de l'Associació de Veïns realitzant les seves activitats al Barracó, que malgrat formar part del local de l'AV, aquesta sempre l'ha cedit gratuïtament a l'esplai perquè realitzi les seves activitats com també ha deixat la sala d'actes de forma gratuïta, també, per realitzar les festes del barri. Actualment l'esplai està format per 30 monitoris voluntaris, que combinen les seves activitats personals, de feina o estudis amb les activitats a l'esplai.

L'any passat la junta va decidir que el que fins ara havia estat una cessió gratuïta del local a les entitats i persones que realitzaven alguna activitat, ara haurien d'aportar un 10% de tot allò cobrat pels usuaris de cada activitat. No obstant, en aquells moments, el president va arribar a l'acord amb l'Espai Les Arenes que aquesta entitat no hauria de pagar res ja que "els monitors eren voluntaris i tot el que s'ingressava anava a parar amb assegurances, excursions, materials...".

Aquest any però, des de l'entitat afirmen que la junta els ha fet pagar 900 euros per "cedir-nos dues sales per la realització del casal d'estiu, unes sales" afegeixen que "no eren les adequades i que fins i tot hi entrava gent de fora, el que ens va ocasionar la pèrdua de material, un fet que vam decidir denunciar a la Policia Municipal malgrat que des de la junta no se'n van fer responsables". Els membres de l'Esplai Les Arenes denuncien que estan intentant parlar amb la presidenta de l'AV des del passat mes de juny per tal de firmar el contracte per al proper curs de l'esplai però que "a dia d'avui, tot i les diverses peticions no ens ha concedit cap trobada".

De tot plegat, en resulta que a partir del 14 de setembre, els fins ara responsables de l'Esplai Les Arenes ja no podran utilitzar el local perquè "han trobat uns documents del 2010 on consten irregularitats en el local de l'esplai que poden ser perilloses per realitzar-hi activitats, i que cal que un tècnic certifiqui que tot és correcte. Un cop tinguin el certificat, obriran el concurs públic que al nostre parer ja està arreglat". Pels monitors aquestes suposades "irregularitats" no tenen lloc ja que es deriven d'un incendi que va "cremar l'instal·lació elèctrica i que el mateix 2012 va ser solucionada correctament amb un certificat conforme que el local podia ser utilitzar pels nens".

Els monitors de l'esplai afirmen que "no ens rendirem perquè creiem que els nens del barri es mereixen un esplai que es preocupi per ells, per les seves necessitats i les de les seves famílies, i no creiem que una empresa pugui realitzar tantes activitats i d'una forma tan propera com ho estem fent nosaltres. Només volem un local per poder realitzar la nostra activitat i no haver d'estar amb els nens al carrer". Per tot plegat, el proper dia 14, han organitzat una festa d'inici de curs on recolliran signatures per demanar a l'Ajuntament que els ajudi i a l'Associació de Veïns que "recapacitin i ens deixin seguir fent la nostra feina". L'objectiu d'aquesta trobada és omplir la plaça de nens i famílies per passar una bona estona i per això hi haurà animació infantil, jocs i tallers.