Terrassa contribueix a l'èxit de la Via Catalana

Els trams 360 al 363 han estat plens dels centenars d'egarencs que s'han desplaçat fins al Port de l'Ordal per participar en la cadena humana

Lluïsa Tarrida
11 de setembre del 2013
La cadena humana ha aplegat terrassencs de totes les edats i condicions
La cadena humana ha aplegat terrassencs de totes les edats i condicions | Foto: Lluïsa Tarrida
La cadena humana ha aplegat terrassencs de totes les edats i condicions Foto: Lluïsa Tarrida

Quilòmetres amunt, quilòmetres avall. Miressis on miressis, el Port de l'Ordal tenia gust terrassenc. L'onzena d'autocars organitzats pel Centre Excursionista que han sortit aquest dimecres a les 12 del migdia des de l'estació d'autobusos de Terrassa han anat a parar al mateix lloc: als trams 361 i 362. Allà també hi havia uns 800 membres de l'entitat Excursionistes.cat. Això caldria sumar-hi als trams 363 i 364 on també hi havia una bona colla de membres dels Bastoners de Terrassa i dels Minyons de Terrassa, com de particulars.

Al final però, davant la gran aglomeració de terrassencs en aquests escassos tres quilòmetres, l'organització ha decidit estirar com un xiclet i que acabessin omplint els forats deixats en els trams adjacents, és a dir, el 360 i 363. Això no ha estat cap problema per acabar omplint de gom a gom la cadena humana i que aquesta, quan fos l'hora esperada (17.14h) estigues ben acordonada i sense buits.

En aquests quatre trams no s'ha registrat cap tipus d'incidència o anomalia, només diversió i gresca. Malgrat que quan els autocars han descarregat al personal, el temps no acompanyava gens ni mica i tot feia preveure que tothom acabaria ben xop, no ha estat així. Poc més tard de la 1 del migdia el sol ha sortit i ja no s'ha tornat a amagar. Això ha estat clau perquè la gent no tingués problemes per estirar-se o asseure's al terra mentre feia temps, ni tampoc perquè els terrassencs passessin l'estona xerrant, practicant l'onada gegantina, llegint, escoltant els transistors i sobretot cantant i saltant.

Quan ha estat l'hora, tothom estava a punt. Els organitzadors han pogut realitzar la gigafoto sense problemes i les avionetes que constantment anaven creuant el cel han estat rebuts amb crits i aixecament de braços per parts dels centenars de terrassencs. Poc més de les sis, s'ha tocat diana i poc a poc els terrassencs han anat desfilant cap a casa. Les cues per creuar la N-340 eren considerables i els autocars i cotxes particulars han estat unes bones hores fent caravana i fins a les nou tocades no han començat a aterrar a Terrassa.