Els Castellers de Terrassa recorden la figura de Miró

Els blauturquesa portaran a plaça el diumenge el 4 de 8,el 3 de 8, el 2 de 7 i el pilar de 6

Joan Manel Oller
10 de setembre del 2013
Miquel Nieto i Mario Pena (al centre de la imatge) presentat l'homenatge a Emili Miró
Miquel Nieto i Mario Pena (al centre de la imatge) presentat l'homenatge a Emili Miró | Joan Manel Oller
Presentació de l'homenatge a Emili Miró Foto: Joan Manel Oller

La XIX Diada Emili Miró suma aquest any una xerrada a l'habitual jornada castellera. Serà el dissabte 14, a les sis de la tarda i a l'Aula Magna del Centre Cultural de la Rambla. La ponència "Emili  Miró (1900-1933, casteller universal) correrà a càrrec de Pere Ferrando, estudiós del món casteller i president del Concurs de Castells de Tarragona. Mario Pena, president de la colla blauturquesa, convida tothom a participar en la jornada, inclosos els membres dels Minyons, rebla, amb els que Miró també va tenir una estreta relació.

La xerrada va dirigida a un públic ampli, però es vol aprofitar per a que els nouvinguts als Castellers, o aquells que són joves o que porten poc temps a l'entitat sàpiguen perfectament qui va ser l'Avi, un  personatge clau en el món casteller local i nacional.

Pel que fa referència a la jornada castellera de diumenge 15 al Raval de Montserrat, els Castellers es plantegen repetir l'actuació de Festa Major, amb un 4 de 8, un 3 de 8, un 2 de 7 i un 1 de 6 . Ara es tracta de descarregar també el pilar. Miquel Nieto, responsable de canalla comenta que es tracta d'anar fent passes per a poder afrontar aviat els assajos de castells un pis més alts.