Els terrassencs ja enfilen el camí cap a la Via Catalana

La majoria dels grups egarencs es concentren al Port de l'Ordal i al Perelló

J.M.O. / L. T.
11 de setembre del 2013
Els terrassencs han anat arribant a quarts de dotze per enfilar-se als autocars del CET
Els terrassencs han anat arribant a quarts de dotze per enfilar-se als autocars del CET | Foto: Lluïsa Tarrida
Els terrassencs han anat arribant a quarts de dotze per enfilar-se als autocars del CET Foto: Lluïsa Tarrida

Avui 11-S de 2013 és un dia molt especial per a Catalunya. I els terrassencs no es volen perdre una jornada històrica. Milers de persones aniran a la Via Catalana, en autocar, en cotxe i en transport públic. Aquest matí, a les 12 hores, l'onzena d'autocars organitzats pel Centre Excursionista han enfilat el camí cap el seu destí, els trams 361 i 362. Han sortit de l'Estació d'Autobusos que s'ha omplert de gom a gom amb centenars de terrassencs plens fins dalt d'estelades, senyeres i samarretes grogues, no només l'oficial de la Via sinó també amb d'altres missatges reivindicatius.

Gairebé 4.000 s'han apuntat mitjançant l'Assemblea Nacional Catalana i les entitats i institucions col·laboradores, però molts centenars més ho han fet directament o a través de partits polítics. Entre ells hi haurà Joaquim Navarro, pare de l'actual líder del PSC, Pere Navarro, que ha fet públic el seu independentisme. Des de l'ANC ho tenen clar, hi haurà terrassencs a totes les comarques per les quals passa la Via Catalana.

Les demandes de samarretes grogues han estat tan elevades que s'han esgotat un parell de vegades, el que ha obligat a molta gent a desplaçar-se a d'altres ciutats, fins i tot a Tàrrega. I la Casa de les Boines ha vist com cada dia es formaven cues de terrassencs interessats a adquirir material independentista.

Pel que fa a l'11-S a Terrassa, la gran novetat d'aquest any és que CiU i ERC avancen la seva ofrena floral a la plaça de l'11 de Setembre perquè la majoria dels seus militants han d'emprendre el camí cap a la Via Catalana.

La Marxa de Torxes, un clam independentista