Gairebé 30 autocars sortiran de Terrassa cap a la Via Catalana

Els terrassencs estaran majoritàriament als trams de l'Ordal i del Perelló, tot i que n'hi haurà a totes les comarques

J.M.O.
08 de setembre del 2013
Un assaig de cadena amb un participant amb la faldilla estelada
Un assaig de cadena amb un participant amb la faldilla estelada | J.M.O.
Un assaig de cadena amb un participant amb la faldilla estelada Joan Manel Oller

Més de 3.500 egarencs s'han  inscrit a la Via Catalana a través de l'ANC i les entitats terrassenques que hi donen suport. Aquestes són: Centre Excursionista de Terrassa, Ball de Serrallonga, ERC, JERC, CiU, JNC, Coro Vell, Esbart Dansaire del Vallès, Pàjara de Terrassa, Bastoners de Terrassa, Escola Tecnos, Club Ferroviari de Terrassa, secció d'hoquei patins de l'Sferic i Els Amics del Camí de Sant Jaume de Terrassa. Uns 30 autocars sortiran de Terrassa el dia 11.

La demanda ha estat important  fins el punt que es va trigar pocs dies a omplir els trams assignats a Terrassa per la Independència-Assemblea Nacional Catalana al Port de l'Ordal, entre Subirats i Cervelló, un espai que inicialment semblava dels difícils. L'èxit ha fet que es cerquès un altre tram, a les Terres de l'Ebre, i s'ha fet una crida a la ciutadania per a portar-hi terrassencs. Finalment, s'ha triat El Perelló. La delegació col·labora d'aquesta manera en ocupar l'àrea més complicada, per la llunyania i per la baixa densitat de població. De la capital deL Vallès Occidental sortiran el dia 11 de setembre prop d'una trentena d'autocars.

Però aquests 3.500 terrassencs i terrassenques inscrits a través de les entitats i la delegació de l'ANC són només una part dels que  participaran a la Via Catalana. La Torre ha confirmat la presència de grups locals a pràcticament totes les comarques catalanes per les que passa.

El desplaçament el faran, en general, amb vehicles particulars. Molts han aprofitat per fer la cadena en indrets on tenen la seva segona residència o passen els estius i els caps de setmana, com són els pobles de l'Empordà i fins i tot de les Terres de l'Ebre. Altres han optat per desplaçar-se a llocs ja coneguts de platja. Com per exemple una família d'uns 30 membres que ha decidit passar el dia a Coma-ruga i anar a la tarda al Vendrell per fer pinya a la via.

Ballart diu no
L'alcalde de Terrassa, el socialista Jordi Ballart ha volgut ser clar i ha manifestat que "defenso absolutament el dret a decidir del poble català però sóc federalista, per tant, no aniré a la Via Catalana" que tindrà lloc el proper 11 de setembre.

El primer secretari del PSC i ex alcalde de Terrassa, ha confirmat que "el PSC no participarà en la cadena independentista " ja que es tracta d'una "convocatòria amb l’objectiu clar de la independència, que nosaltres respectem i és clarament legítim, però no compartim".

"El nostre projecte polític –ha continuat- és la reforma de la Constitució per avançar cap a un Estat federal amb un millor reconeixement i finançament per Catalunya".

Pàgina especial Via Catalana, minut a minut, des de Nació Digital




La pregonera de Matadepera crida a anar a la Via Catalana

Navarro: «El PSC no participarà en la cadena independendista»

Fotos de la Via Catalana al món

La Via catalana ja té aplicació de mòbil

La Via Catalana al món, en vídeo

El nou espot promocional de la Via Catalana

Matadepera assaja la Via Catalana

El 17 per cent dels Matadeperencs, a la Via Catalana

Galeria d'imatges de l'assaig a Matadepera