Populisme o feina 24 hores?

per La Torre, 8 de setembre de 2013 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa i primer secretari del PSC local Foto: Txell Bigatà

L'alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha intentat desmarcar-se del seu predecessor en el càrrec, Pere Navarro, amb canvis significatius en l'organigrama tècnic i la recuperació de professionals de confiança de Manuel Royes. A més de voler demostrar que és un jove d'avui a qui li agrada divertir-se i deixar clar que és un malalt de les noves tecnologies, Jordi Ballart ha trepitjat carrer, molt, en els darrers sis o set mesos, i ha vist a tothom, i a totes les entitats, o gairebé. En aquest sentit, no se li pot negar que ha complert la seva paraula de portar el despatx a fora de l'Ajuntament.


El que pel PSC i l'equip de govern ha estat considerat una nova forma de fer, de facilitar el contacte amb la ciutadania, pels principals partits de l'oposició, CiU i PP, la seva acció s'acosta més a la d'un polític populista que a la d'un alcalde. Ciutadans ha arribat fins a l'esperpent al comparar-lo amb una 'gallina sense cap'. I no és això. Les formes són importants.

Possiblement, tothom té una mica de raó. Jordi Ballart era un desconegut quan va arribar a l'alcaldia i la feina dels seus assessors, de l'Ajuntament i del partit, ha de ser fer-lo popular, i la millor manera és dur-lo arreu i fer-lo participar en tot el que calgui, encara que de vegades es pot donar una imatge poc seriosa quan s'està al Raval Infernal o es baixa amb una andròmina per la Rasa. El cert és que han aconseguit la fita. Milers de terrassencs ja saben qui és Jordi Ballart.

Candidat del PSC a l'alcaldia?
CiU i PP tenen molt clar que Ballart s'està preparant per a presentar-se a les properes eleccions municipals. També tenen raó. L'alcalde està en campanya permanent... com tots els alcaldes de tots els municipis dels Països Catalans, potser amb algunes excepcions.  Però els populars i els nacionalistes tenen arguments suficients per queixar-se, i ho fan, i ho esbomben perquè volen aprofitar la manca d'experiència al càrrec per  fer forat i esgarrapar un vots que els podrien permetre somiar en un canvi a l'alcaldia. Queden un parell d'anys de legislatura, i el que se'ls ha de demanar a tots els partits municipals és que baixin el to i la duresa de les intervencions en els plens i de les declaracions als mitjans de comunicació.

 

Participació