Creu Roja i Carrefour, solidaris amb els infants vulnerables

Les dues organitzacions desenvolupen la campanya "Tornada a l'Escola Solidària" en 24 hipermercats catalans

La Torre
06 de setembre del 2013
La Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja a Terrassa recolliran divendres i dissabte, dies 6 i 7 de setembre, material escolar a l’hipermercat Carrefour Vallès (C-58 km14’800) per distribuir-lo entre infants en situació de vulnerabilitat. Les dues organitzacions desenvolupen enguany la cinquena edició de la campanya “Tornada a l’Escola Solidària” en 24 hipermercats d’arreu de Catalunya i 168 de tot l’Estat situats en 43 províncies diferents.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir l'impacte que suposa l'adquisició de material escolar a l'inici del curs per a les famílies amb escassos recursos econòmics. Aquesta campanya s’inicia donant cobertura a 6.000 nens i nenes en situació d'emergència social de tot l’Estat i espera superar la xifra de beneficiaris aconseguida en edicions anteriors.

El compromís de Carrefour amb aquesta iniciativa serà la donació directa de material escolar per valor de 121.000 euros, que se sumaran a la quantitat lliurada per la ciutadania. Posteriorment, la Creu Roja s'encarregarà de distribuir el material escolar entre menors i joves en situació de vulnerabilitat.

A Terrassa, un equip de la Creu Roja de més de 50 persones voluntàries atendrà qui s'apropi a les taules instal·lades a l’hipermercat de Carrefour i recolliran el material escolar (llapis, bolígrafs, quaderns, retoladors, etc.) que donin les persones que col·laborin en la campanya. Arreu de Catalunya, es comptarà amb un centenar de places voluntàries per a aquesta campanya, mentre que, a tot l’Estat, hi participaran més de 2.000 persones voluntàries.

La darrera edició de la campanya es va desenvolupar en 24 hipermercats de Catalunya i va aconseguir recaptar material escolar per valor de 39.356 euros. Arreu de l’Estat, hi van participar 171 establiments i la Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a la Creu Roja material escolar per valor de 395.686 euros.

La presentació oficial d’aquesta campanya estatal de la Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour ha tingut lloc avui dimecres, 4 de setembre, a València. Hi ha assistit el president de la Creu Roja a la Comunitat Valenciana i vicepresident estatal de la institució humanitària, Fernando del Rosario, i el director regional de Carrefour de la zona de Llevant, Francisco Villaescusa.

Enguany, també s’està fent difusió de la campanya a través de les xarxes socials amb els següents hashtags a Twitter: #TornadaEscolaSolidària i #VueltaalColeSolidaria.

La col·laboració entre la Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour
La Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents iniciatives la finalitat de les quals és contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

El 2011, ambdues institucions van renovar per cinc anys més un conveni de col·laboració, subscrit el 2001, per a l'atenció de persones afectades per emergències i catàstrofes. A través d'aquest acord, per citar alguna de les seves últimes intervencions, Carrefour va lliurar aliments bàsics i de primera necessitat a les persones desplaçades per l'incendi que va afectar aquest estiu a la localitat madrilenya Valdemorillo.

La Fundació Solidaritat Carrefour també dóna suport al desenvolupament, formació i manteniment de 18 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), especialitzats en intervenció psicosocial. Aquests proporcionen atenció tant a les víctimes de catàstrofes com als seus familiars.

En el marc d'aquest conveni, la Fundació Solidaritat Carrefour ha lliurat aquest any a la Creu Roja un vehicle per al seu projecte d'atenció integral a persones sense llar, inclòs al programa de lluita contra la pobresa i l'exclusió social de l'organització. Aquest servei és ofert per les Unitats d'Emergència Social (UES) de la Creu Roja, que actuen com a pont entre el carrer i la xarxa d'atenció, garantint una resposta ràpida enfront de les situacions d'emergència social.

La Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa el grup Carrefour en matèria d'acció social arreu de l’Estat. Dóna suport especialment als projectes en benefici de la infància desfavorida i de la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i promou la participació del personal del grup en les iniciatives socials.

Creu Roja, “Ara més que mai”
Per pal·liar l'impacte de la crisi en les persones en situació de vulnerabilitat, la Creu Roja va llençar l’any passat una crida excepcional d'ajuda, “Ara + que mai”, amb l’objectiu d’arribar a 300.000 persones més en situació d'extrema vulnerabilitat entre 2012 i 2013, a més de les 2.400.000 persones que ja atenia anualment la institució humanitària arreu de l’Estat amb anterioritat.

Entre les mesures que contempla la crida, es troba el repartiment d'aliments, la distribució de kits d'emergència social, vestuari i estris, les ajudes econòmiques per cobrir les despeses d’escolarització dels infants com el material escolar, el suport sociosanitari en assentaments i nuclis deprimits, els punts d'informació sobre ocupació o les ajudes econòmiques de caràcter puntual.

Arreu de l’Estat, gràcies a aquesta crida, es van cobrir les necessitats bàsiques de més de 1.400.000 persones en situació vulnerable. A més, cal destacar, que es van desenvolupar projectes de reforç escolar que van comportar la distribució d’ajudes econòmiques i material escolar per a 60.000 infants.  En el cas de Catalunya, els projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social de la Creu Roja van arribar a 268.974 persones en situació vulnerable durant el 2012, un 42,86% més que el 2010. Entre elles, més de 90.000 (el 33%) eren infants.

Però, a més d'aquestes mesures d'emergència social, la Creu Roja està reforçant altres intervencions com el seu Pla d'Ocupació, a través del qual es va orientar i assessorar 6.295  persones arreu de Catalunya i prop de 60.000 arreu de l’Estat.