L'agost amb menys fets delictius dels últims cinc anys a Terrassa

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament de Terrassa en comparació amb l'estiu passat s'han reduït un 31% les denúncies policials

La Torre
05 de setembre del 2013
L'establiment Viena va ser víctima d'un robatori aquest mes d'agost
L'establiment Viena va ser víctima d'un robatori aquest mes d'agost | Foto: Lluïsa Tarrida
L'establiment Viena va ser víctima d'un robatori aquest mes d'agost Foto: Lluïsa Tarrida

Les estadístiques policials han posat de manifest segons informa el govern de Terrassa que aquest mes d’agost ha disminuït "considerablement el nombre de fets delictius a la ciutat". La reducció de denúncies policials ha estat del 31,08% si es compara amb la memòria de l’agost de 2012. De fet, "aquest ha estat l’agost amb menys fets delictius dels darrers cinc anys", segons s'afirma en la primera valoració del registre policial on es recullen les denúncies tramitades pels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. L’anàlisi amb profunditat dels índexs delictius es portarà a terme, com és habitual, en la propera reunió del Consell Municipal de Seguretat.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha valorat aquest decreixement de denúncies policials: "Cada any teníem petits augments, però s’ha trencat la tendència i aquest agost s’ha produït un descens molt pronunciat i aquest fet ens esperona a seguir treballant per la seguretat a la nostra ciutat". L’alcalde de Terrassa entén que alguns robatoris o incidents
puntuals de major transcendència puguin preocupar la ciutadania, però "les dades ens permeten tenir una visió general de la seguretat a la ciutat i, ara per ara, les estadístiques ens indiquen que no han incrementat els delictes a l’agost, tot al contrari".

El personal dels cossos de seguretat, Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, fa vacances de manera esglaonada per garantir el servei durant tot l’estiu i, a l’agost, es manté la mateixa capacitat d’intervenció policial que al juliol, que és un mes amb major activitat a la ciutat. Per això, l’alcalde de Terrassa considera que "la ciutadania pot estar tranquil·la, encara que marxi de vacances. Això sí, cal seguir els consells de seguretat per prevenir els robatoris".