3,1 milions d'euros per a beques de menjador al Vallès Occidental

El Consell Comarcal reclamava al Govern 8 milions per poder fer front a l'alta demanda

La Torre
06 de setembre del 2013
Un total de 4.933 nens i nenes de la comarca rebran una beca de menjador pel curs 2013-2014, que comença la propera setmana. Es tracta del 51’5% del total dels alumnes que van sol·licitar un ajut, que van ser 9.573. Tot i que el Consell Comarcal va demanar al Govern de la Generalitat que augmentés de la partida pressupostària destinada a les beques de menjador per tal de poder fer front a les sol·licituds d’ajuts rebudes, la partida pressupostària s’ha mantingut congelada com el curs passat: 3.123.882,29 euros.
 
A finals de juliol, els regidors i regidores d’Educació i de Serveis Socials dels diferents ajuntaments del Vallès Occidental, a través del Consell Comarcal, van acordar reclamar a la Generalitat un augment de la partida pressupostària destinada a les beques de menjador per tal de poder fer front a les 9.573 sol·licituds d’ajuts rebudes pel curs 2013-2014. Després d’una reunió amb representants del Consell Comarcal, ens que gestiona les beques de menjador i el transport escolar a la comarca, van mostrar la seva preocupació per la dramàtica situació que viuen moltes famílies de la comarca.
 
La Presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, va trametre els acords dels regidors i regidores de la comarca a la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, tot sol·licitant que s’atenguessin les demandes i s’assignessin els pressupostos necessaris per a cobrir les necessitats de les famílies de la comarca. Amb la xifra reclamada, de 8.332.392 euros, es podria atendre segons afirma el Consell Comarcal del Vallès Occidental amb un ajut del 50% del preu de l’àpat a tots aquells infants que, segons avaluació dels serveis socials, ja estan en una situació de precarietat econòmica que precisa d’un ajut de menjador. Una altra opció que l'ens comarcal proposava era atorgar un ajut del 100% per tots els infants que els mateixos serveis socials han detectat que les seves famílies no els poden garantir ni un àpat equilibrat al dia.