Espanyol i Damm s'imposen al XXI Torneig Mazda de Futbol Base

02 de setembre del 2013
L'Espanyol va guanyar en diverses categories
L'Espanyol va guanyar en diverses categories | CNT
L'Espanyol va guanyar en diverses categories Foto: CNT

L’Espanyol i la Damm van esdevenir els guanyadors del XXI Torneig Internacional Mazda de Futbol Base del Club Natació Terrassa que va celebrar-se el cap de setmana passat. El conjunt blanc-i-blau va fer-se amb el títol en les categories cadet i infantil, mentre que l’equip cerveser va imposar-se en categoria aleví. Com és habitual, la competició va gaudir d’una magnífica afluència de públic i d’un nivell de qualitat destacable, gràcies a la presència de la pedrera de dos equips de primer nivell, Espanyol i Saragossa, i de la participació de tres combinats japonesos, l’Urawa Red Diamonds i el Narashino FC, de categoria cadet, i el Goal Assist Football Club, enquadrat en la categoria infantil. Tots ells van causar una gran impressió.

El torneig va comptar amb l’assistència de personalitats il·lustres del món del futbol, com ara Jordi Lardín, coordinador del futbol base de l’Espanyol, i Toni Velamazán, entrenador de l’equip infantil blanc-i-blau. La cerimònia de lliurament de premis celebrada ahir va comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, així com de Joan Celma, director general del club, Josep Lluís Salvador, director tècnic, i Juan Antonio Rubio, director comercial i de màrqueting d’Hermanos Cant, patrocinador de la secció.

En categoria cadet i infantil
La categoria cadet va esdevenir molt igualada. El triple empat final a nou punts va acabar afavorint l’Espanyol. El conjunt blanc-i-blau va superar el Saragossa (3-0), l’Urawa Red Diamonds (6-0) i el Natació (15-0). Els aragonesos, al seu torn, van finalitzar segons també amb nou punts assolits gràcies a les victòries contra el Natació (10-0), el Narashino (3-2) i l’Urawa Red Diamonds (3-2). La tercera plaça va correspondre al Narashino, que també va totalitzar nou punts després de superar l’Urawa Red Diamonds (2-0), l’Espanyol (2-0) i el Natació (7-1). L’Urawa va ser quart en vèncer el Natació per 8 a 0.

En categoria infantil, l’Espanyol va imposar-se de forma més folgada en sumar set dels nou punts possibles. Va derrotar el Natació per 3 a 0, el Saragossa per 2 a 0 i va empatar a un contra el Goal Assist japonès. Els aragonesos van obtenir la segona posició en totalitzar sis punts mitjançant els triomfs contra el Natació (4-0) i contra el Goal Assist (4-0). Al seu torn, el conjunt nipó va ser tercer amb quatre punts gràcies a l’empat esmentat contra l’Espanyol i a la victòria per 4 a 0 contra el Natació.

Campió aleví
A diferència de les categories cadet i infantil, la categoria aleví va aplegar vuit equips que van dividir-se en dos grups de quatre. Tots ells van accedir a quarts de final, on van enfrontar-se en funció de la seva classificació en la fase de grups.

La Damm va accedir a quarts de final com a tercer classificat del grup 2 en totalitzar quatre punts després de guanyar el Natació (13-0) i d’empatar a tres contra el Cornellà. Posteriorment, en quarts de final, va desfer-se del Sant Andreu per 2 a 1. El camí cap al títol va seguir amb un triomf en semifinals contra el Natació A per 8 a 0. En la gran final, el conjunt cerveser va derrotar el Cornellà per 2 a 0. L’equip del Baix Llobregat havia accedit a la disputa del triomf com a segon classificat del grup 2 amb cinc punts després de guanyar el Natació B (11-0) i d’empatar contra el Manresa a un i contra la Damm a tres. En quarts de final, va derrotar el San Gabriel per 3 a 1 i, en semis, va eliminar l’Espanyol (2-1). Precisament, el conjunt blanc-i-blau va finalitzar tercer en vèncer el Natació A per 4 a 0 en el matx pel tercer i quart lloc. Els egarencs van donar la gran sorpresa en derrotar el Manresa en quarts de final (3-2), victòria que els va permetre classificar-se entre els quatre millors.