Detinguts quatre joves acusats de set robatoris a pisos de Terrassa

Els implicats van ser sorpresos amb televisors de pantalla plana i un ordinador

Lluïsa Tarrida
26 d'agost del 2013
Material incautat pels Mossos d'Esquadra als quatre implicats Foto: M.E.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Proximitat de la comissaria de Terrassa han detingut quatre joves de nacionalitat magrebina i tots ells veïns de Terrassa, com a presumptes autors de set robatoris a interior de domicili a la mateixa localitat.
 
Les detencions van tenir lloc el passat dia 20 d’agost, quan una dotació uniformada va observar quatre joves amb equipatge divers i objectes a terra coberts amb una manta. Els agents van verificar que els quatre joves esperaven un autobús que els havia de portar fins el Marroc i que sota la manta ocultaven televisors de pantalla plana i un ordinador d’alta gama. Les contradiccions entre els joves sobre la procedència d’aquells objectes i el fet que entre el seu equipatge duguessin més material informàtic i de fotografia, altres electrodomèstics i diversos objectes de valor, va despertar la sospita en els agents. De la mateixa manera, els agents van poder verificar que un dels joves tenia una prohibició judicial de sortida del país, ja que havia estat detingut mesos enrere per un altre robatori.
 
Després de diverses gestions de comprovació, els mossos van constatar que un dels ordinadors havia estat robat de manera recent en un pis del barri de Ca N’Anglada de Terrassa, motiu pel qual van detenir els quatre joves. La Unitat d’Investigació de Terrassa va fer-se càrrec de les actuacions per determinar la procedència de la resta d’objectes comissats als quatre joves.
 
Els investigadors van poder determinar que la major part dels objectes procedien de set robatoris en diferents domicilis del barri i que s’havien produït des del mes de juny al mes d’agost. Es tractava de robatoris en els quals els presumptes autors havien accedit a cases, plantes baixes o pisos de poca alçada, escalant per murs, parets o balconades.
 
Els objectes que buscaven els lladres eren sempre objectes que tinguessin una sortida fàcil al mercat, ja sigui a botigues de segona mà, a particulars o per vendre en altres països com aparells electrònics, joies o diners en efectiu.
De fet, no s’han pogut recuperar tots els objectes sostrets als robatoris donat que els lladres ja se n’havien desfet d’una quantitat important.
 
Els agents continuen realitzant gestions amb alguns dels objectes intervinguts per determinar la seva procedència.  Un cop finalitzada la investigació els objectes van ser lliurats als seus propietaris i els quatre detinguts van ser posats a disposició judicial. El jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs i la prohibició de sortida del territori estatal per a tots quatre. Es dóna la circumstància que dos dels detinguts acumulen sis antecedents per fets similars.  Els investigadors consideren que l’objectiu dels quatre joves era vendre els objectes al Marroc.