Detingut per atracar comerços i supermercats a Terrassa

Els Mossos investiguen si el mateix individu podria estar relacionat amb altres atracaments

La Torre
23 d'agost del 2013
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa han detingut un home de nacionalitat espanyola i veí de Terrassa, com a presumpte autor de tres atracaments a establiments comercials de la ciutat i un robatori amb violència a la via pública.
 
La investigació va iniciar-se durant el passat mes de gener d’enguany, quan un home amb el rostre ocult i un ganivet a les mans va intimidar un treballador d’un establiment d’alimentació al carrer Faraday i va sostreure els diners de la caixa. Els investigadors únicament comptaven amb una petita descripció del vehicle en què havia fugit el presumpte atracador, facilitada per una testimoni.
 
L’anàlisi del sistema de gravació de l’establiment no va aportar dades sobre la identitat de l’atracador, ja que aquest anava completament cobert. Agents del Grup d’Atracaments de la comissaria de Terrassa van efectuar una batuda per la localitat, localitzant en dies posteriors un vehicle que coincidia plenament amb el que havia estat vist en el robatori, i les sospites es van centrar en el seu propietari, un veí de Terrassa amb nombrosos antecedents policials per diversos fets delictius.
 
Mentre els agents analitzaven la informació disponible i continuaven amb les investigacions per tal d’obtenir indicis concloents, van tenir coneixement d’un segon atracament durant el mes de maig, aquesta vegada a un gran supermercat a l’Avinguda de Béjar i on un home i una dona armats amb ganivets van sostreure més de dos mil euros de la recaptació. Una de les treballadores, en estat de gestació, va haver de ser atesa per una crisi d’angoixa.
 
Assalt violent a un irlandès

En aquesta ocasió els dos presumptes atracadors, home i dona, duien el rostre ocult amb mocadors per dificultar la seva identificació. Els indicis i la informació obtinguda en aquest robatori van portar als investigadors a la conclusió que aquest també havia estat presumptament perpetrat per la mateixa persona que en el cas del mes de gener, tot i que aquesta vegada havia actuat en companyia d’una dona.
 
El dispositiu de seguiment i control del sospitós va finalitzar durant la segona setmana del mes d’agost, quan els agents van detenir l’home i van intervenir el vehicle que utilitzava per cometre els atracaments. Els investigadors van dur a terme un registre al domicili del detingut amb autorització judicial i van localitzar nous indicis, els quals van permetre imputar al detingut un altre atracament a un comerç de Terrassa durant el mes de desembre de l’any passat.
 
Tanmateix, la investigació posterior també va poder determinar que el detingut hauria participat durant el mes d’agost d’enguany en un assalt violent a un ciutadà irlandès que es trobava a Terrassa per participar en un torneig esportiu i al qual, presumptament, hauria agredit i robat el telèfon mòbil i targetes de crèdit.
 
El detingut, que va ser posat a disposició judicial, ja ha ingressat de manera provisional a presó. Els investigadors a hores d’ara mantenen la investigació oberta per tal de determinar si el detingut hauria participat en altres atracaments que s’investiguen i a la recerca de la dona que acompanyava el detingut en un dels atracaments, de la qual ja es coneix la  identitat.