Terrassa fa xarxa per portar medicaments als desfavorits

L'Ajuntament i el Banc Farmacèutic signen un acord de col·laboració

La Torre
14 d'agost del 2013
La ciutat vol tenir un paper actiu en la recollida de medicaments del mes de febrer
La ciutat vol tenir un paper actiu en la recollida de medicaments del mes de febrer | Foto: Adrià Costa
La ciutat vol tenir un paper actiu en la recollida de medicaments del mes de febrer Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Terrassa ha formalitzat un acord de col·laboració amb el Banc Farmacèutic, una associació dedicada a la distribució social de medicaments. Consistori i entitat estan treballant conjuntament perquè Terrassa tingui una participació destacada a la jornada de recollida de medicaments que es convocarà a nivell estatal el proper 8 de febrer.

El Banc Farmacèutic és una organització no governamental sense ànim de lucre creada el 2007 que té per objectiu facilitar l’accés als medicaments a les persones i famílies més desfavorides. Actualment ajuda a unes 15.000 persones en situació d’exclusió social (sense sostre, marginats, immigrants, drogodependents, etc).

L’Ajuntament de Terrassa va proposar a l’associació que participés als actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut, que va tenir lloc el passat 7 d’abril, i aquest va ser l’inici de la col·laboració entre el Consistori i aquesta entitat. En aquests mesos, l’Ajuntament ha posat en contacte el Banc Farmacèutic amb les farmàcies i amb les entitats socio-sanitàries de la ciutat, configurant una xarxa de col·laboració activa amb l’objectiu final de facilitar medicaments a persones en situació d’exclusió social i pobresa, a través de les entitats locals de l’anomenat Tercer Sector.

Arran les trobades i reunions s’han plantejat col·laboracions en campanyes i esdeveniments com el del proper 8 de febrer. La Farmàcia Brugueras ha tingut també un paper destacat a l’hora d’impulsar el treball en xarxa al voltant del Banc Farmacèutic a Terrassa. Fins ara només Terrassa i Sabadell són ajuntaments col·laboradors del Banc Farmacèutic.