Avui, la millor nit per veure les llàgrimes de Sant Llorenç

El Parc Natural de Sant Llorenç és un dels bons llocs per poder veure la constel·lació de Perseus; també els municipis de la comarca ofereixen observatoris privilegiats

Lluïsa Tarrida
12 d'agost del 2013
El 12 d'agost és el dia amb què es pot veure amb més intensitat la pluja d'estels
El 12 d'agost és el dia amb què es pot veure amb més intensitat la pluja d'estels | Foto: Nasa
El 12 d'agost és el dia amb què es pot veure amb més intensitat la pluja d'estels Foto: Nasa

70 estels fugaços en una hora. És la xifra que es podrà veure aquesta nit, la més intensa per observar les llàgrimes de Sant Llorenç. La pluja de meteors es pot veure cada any, des de mitjans de juliol, tot i que els millors dies per veure les Persèides és entre els dies 8 i 14 d'agost. Aquest 12 d'agost és quan assoleix la màxima intensitat i es poden arribar a veure més de 100 meteors per hora.

Així doncs, qui vulgui veure la pluja d'estels es recomana que busquin un lloc ben fosc i arribar-hi abans de les 22 hores -hora en què es calcula que es farà més visible la constel·lació de Perseus- per tal d'anar acostumant la vista a l'absència de llum. S'ha de mirar cap al nord-est. Aquesta nit, la Lluna es pondrà a dos quarts de 12 de la nit, de manera que a partir d'aquella hora hi haurà condicions favorables per fer l'observació de les Perseides o les llàgrimes de Sant Llorenç. No obstant, el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha avançat de la presència de núvols, així que és possible que no es puguin veure amb la claredat esperada.

Els Perseides s'anomenen també llàgrimes de sant Llorenç per la proximitat de la festa de Sant Llorenç al màxim de la pluja. Com que els Perseides apareixien la nit que se'l recordava, es van associar amb les llàgrimes que va plorar el sant en ser cremat en una graella.