El 4 de setembre farà 300 anys del saqueig borbó de Terrassa

Música clàssica i romàntica d'autors catalans ajudaran a recordar l'entrada de les tropes de Felip V el 1713

J.M.O.
11 d'agost del 2013
Homenatge a Pere Brichfeus, batlle de Terrassa i coronel de l'exèrcit de Catalunya i Arxiduc d'Àustria
Homenatge a Pere Brichfeus, batlle de Terrassa i coronel de l'exèrcit de Catalunya i Arxiduc d'Àustria | J.M.O.
Homenatge a Pere Brichfeus, batlle de Terrassa i coronel de l'exèrcit de Catalunya i Arxiduc d'Àustria Foto: Joan Manel Oller

El mes de setembre la ciutat de Terrassa commemora els fets ocorreguts els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713 , quan la vila de Terrassa va patir el setge i la destrucció a mans de l’exèrcit de Felip V, i ret homenatge a tots els qui la van defensar amb la seva pròpia vida.

El dia 4 a les set de la tarda hi haurà música clàssica i romàntica d’autors catalans, interpretada per Jorge Morata (tenor) i Rafael Bonavita (guitarra romàntica), i la lectura del Manifest Commemoratiu, redactat per la historiadora Mariona Vigués, a càrrec de la Joventut Esportiva Terrassa. La jornada es desenvoluparà al Claustre del Convent de Sant Francesc d’Assís.

El dimecres 4 s'inaugura una exposició a la seu de l'Associació Alba, a la plaça del Doctor Robert. la mostra es podrà veure també els dies 5, 6, 9 i 10, de 10 del matí a dues de la tarda i de quatre a vuit del vespre.

La Marxa de Torxes tindrà el seu inici a les 8 del vespre a la plaça Vella, i anirà fins el Convent de Sant Francesc, per finalitzar  a la Torre del Palau, on es llegirà el manifest.
Diversos grups de cultura popular i una coral acompanyaran el recorregut. L'animació correrà a càrrec del Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de Sant Pere, els Grallers i Tabalers, i la Coral Els Segadors.

I pel diumenge 29 de setembre, a les 11 del matí, s'ha preparat un itinerari històric. L'activitat és  gratuïta.