El risc d'incendi és alt al Vallès

La Generalitat demana precaució en els entorns forestals per minimitzar al màxim el risc

La Torre
11 d'agost del 2013
Mitjans terrestres a prop del Llac Petit Foto: Bombers

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que segons la Direcció General de Medi Natural, el risc d’incendis avui és alt a les comarques (de  nord a sud) de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Alt Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Baix Ebre.
 
En cap comarca el risc és molt alt, fet que comporta no posar la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT. Amb tot, es demana extremar les precaucions en els entorns forestals per tal de minimitzar el risc d’incendi, especialment a les comarques esmentades..
 
Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, recordant que està prohibit llançar burilles o llumins; encendre fogueres o tirar coets i fer enlairar fanalets voladors amb flama en zones de perill; no fer barbacoes que no estiguin autoritzades; ni deixar escombraries ni deixalles al bosc. A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.