Els Mossos alliberen a Gavà una terrassenca segrestada

La víctima va estar retinguda des del 29 de juliol fins el dia 1 d’agost al migdia, quan els investigadors la van poder alliberar al centre de Gavà

La Torre
07 d'agost del 2013
Els Mossos han alliberat una dona segrestada el 29 de juliol al centre de Barcelona.  Els mossos van rebre la denúncia dels fets el 30, a la comissaria de les Corts de Barcelona, per part d’un lletrat que va manifestar haver rebut una seqüència de missatges d’una clienta seva alertant-lo que estava retinguda per membres d’un clan d’ètnia gitana amb qui la víctima mantenia un deute. Víctima i segrestadors es coneixien perquè els ara detinguts havien iniciat amb ella un negoci immobiliari que no va tenir els resultats esperats.
 
Al conèixer els fets immediatament es va activar la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Divisió d’Investigació Criminal, que es va fer càrrec de la investigació. Amb la informació facilitada pel denunciant els agents van corroborar que la víctima del segrest era una empresària del sector immobiliari assentada a Terrassa que hauria dut a terme un negoci fallit amb els segrestadors que pretenien recuperar els diners invertits.
 
Els investigadors van poder concretar també que al migdia del dia 1 d’agost la víctima seria traslladada per les dues persones que la vigilaven a les immediacions d’una oficina de Correus de la localitat de Gavà per dur a terme unes gestions. Amb l’objectiu d’alliberar a la víctima es va muntar un ample dispositiu per part d’efectius de la Comissaria General d’Investigació Criminal per tal de verificar la presència de l’ostatge, alliberar-la i detenir els autors.
 
La ràpida intervenció policial va permetre alliberar a la dona quan aquesta era introduïda en un vehicle i detenir a dos dels segrestadors, de 42 i 29 anys. Els dos són veïns del Prat de Llobregat i de nacionalitat espanyola.
 
Paral·lelament, efectius de la Unitat de Segrestos van localitzar i detenir a la urbanització de Gavà Mar al cervell i principal autor del segrest, un home de 36 anys i nacionalitat espanyola. Posteriorment es va detenir també a Gavà un altre home de la mateixa edat i veí de Barcelona, col·laborador del grup de segrestadors. Aquest treballava d’investigador privat i hauria facilitat informació de la víctima als segrestadors.
 
De la investigació duta a terme per la  Unitat Central de Segrestos i Extorsions es desprèn que durant el seu captiveri, la víctima era constantment traslladada de domicilis entre la població de Gavà i d’El Prat de Llobregat. Tot i trobar-se sota custòdia permanent dels ara detinguts, el cervell del segrest li va deixar el seu mòbil personal amb l’objectiu que contactés ràpidament amb el seu entorn per tal d’aconseguir els 40.000 euros que li exigien pel seu alliberament. Aquest import era el que, segons els detinguts la víctima els hi devia.  Mentre va durar el captiveri, la víctima va rebre diversos girs monetaris per part del seu entorn familiar i d’amistat per tal que pogués pagar el rescat que li exigien els segrestadors.
 
Després de la detenció dels segrestadors i que la víctima fos atesa d’urgència per part dels serveis mèdics aquesta va relatar als investigadors els detalls del seu captiveri així com l’elevat grau d’intimidació al que els autors la tenien sotmesa. A tall d’exemple, els segrestadors li deien que tenien un dels integrants del grup vigilant la casa de la seva mare d’avançada edat i mobilitat reduïda, i que si no pagava en el termini establert,  la matarien.
 
La investigació ha estat tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona.
 
Després de passar a disposició judicial dos dels quatre detinguts van ingressar a la presó mentre que els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.