La Festa Major de Vacarisses acaba amb un acte multitudinari

Prop de 900 persones van veure la màgia del Mag Lari, la proposta escènica que tancava el programa d'aquestes festes

La Torre
05 d'agost del 2013
Aigua Park a la plaça de Joan Baya
Aigua Park a la plaça de Joan Baya | A.V.
Aigua Park a la plaça de Joan Baya. Foto: A.V.

La Festa Major d’enguany de Vacarisses ha tancat amb prop de 900 persones veient la màgia del Mag Lari, la proposta escènica que tancava el programa d’aquestes festes.

Malgrat la calor d’aquest darrer cap de setmana, ha registrat molt bones xifres de participació a les propostes d’un programa d’actes que va començar el passat dijous.

Enguany el tret de sortida, el Gran Pregó, es va traslladar a l’arcada del Castell i va anar a càrrec del Grup de Teatre Jove de Vacarisses, que van presentar les propostes del programa de Festa Major, recordant l’espectacle sobre El Petit Príncep que van estrenar per la Festa Major Petita i amb l’ajuda de tots els petits prínceps que hi apareixien.

El Grup de Teatre Jove va ser el primer en participar de la Festa, però són moltes les entitats i associacions locals que han participat i organitzat actes durant aquests quatre dies.

El Regidor de Cultura, Lluís Alburquerque, apuntava que “és molt important la col·laboració de les entitats i associacions de Vacarisses, sense les quals la nostra Festa Major no seria possible i tampoc seria el mateix”. Així mateix, ha afegit que “també cal mostrar l’agraïment per la feina feta per part de treballadors municipals que han fet que tot sortís bé”. En aquest sentit i com a mostra d’agraïment, s’ha anat lliurant, per part de l’Ajuntament, recordatoris a totes les entitats que han participat dels actes.

Ara, un cop passada la Festa Major, Alburquerque es mostra molt satisfet per la resposta dels vilatans i valora que “hem continuat apostant per les propostes d’estiu i refrescants, i hem aconseguit que la gent en participés molt”.

Propostes per a tothom
Durant els quatre dies de festa hi ha hagut propostes musicals (per ballar, per escoltar o per participar-ne), activitats i jocs per als nens i nenes, i un espai important per la cultura i les tradicions (sardanes, correfoc, gegants, esbart...). Les arts escèniques han tingut força espai aquest any, amb dues propostes de circ el primer dia, i les propostes teatrals familiars i per tots els públics de diumenge. Precisament el darrer acte del programa, la màgia del Mag Lari, va ser un fi de festa
multitudinari amb prop de 900 persones aplegades a la pista poliesportiva.

I, malgrat ser el primer cap de setmana d’agost, els vacarissencs i vacarissenques també van demostrar ser molt esportistes. Curses, pedalejades, campionat de natació... petits i grans han competit en les propostes esportives de la festa.

El que també ha crescut enguany és la Baixada d’andròmines. Després del canvi d’ubicació de l’any passat, aquest any ha augmentat considerablement la participació de ‘vehicles’. Les més de 300 persones que van anar a l’avinguda Trias Fargas a veure les baixades també van poder veure una
aplaudida exhibició de longboard.