Estrena de la senyalització turística de la ruta medieval

Aquesta setmana s'estan instal·lant 34 elements direccionals i interpretatius

La Torre
02 d'agost del 2013
Nova senyalització a La Torre del Palau
Nova senyalització a La Torre del Palau | A.T.
Nova senyalització a La Torre del Palau Foto: A.T.

Aquests dies s’estan instal·lant a diferents punts de la ciutat els nous elements de senyalització turística corresponent a la ruta medieval, que s’afegeixen a la senyalització de la ruta industrial i modernista ja existent. L’actuació constitueix la
segona fase del projecte de Senyalització Turística de Terrassa, que es va començar a desenvolupar el 2006 dins del Pla de Dinamització de Turisme Industrial de Catalunya.

En aquesta segona fase, l’Ajuntament de Terrassa compta amb un ajut de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona per un import total de 23.261,40 €. Els treballs d’instal·lació van començar ahir i finalitzaran demà al matí.

El projecte preveu la senyalització de vuit recursos del patrimoni medieval. De moment s’estan senyalitzant els cinc primers de la següent llista, i en una segona actuació es completarà amb la senyalització dels altres tres, que corresponen a una època més tardana:
1. Torre del Palau
2. Vila del Castell Palau de Terrassa
3. Creu Gran
4. Seu d'Ègara (esglésies de Sant Pere)
5. Castell Cartoixa de Vallparadís
6. Catedral del Sant Esperit
7. Convent de Sant Francesc
8. Pont de Sant Pere.

La senyalització medieval inclou, igual que la modernista, dues tipologies d’indicadors: els direccionals (fletxes que indiquen la direcció cap a un monument o recurs turístic) i la interpretativa (indicadors amb la descripció del recurs, context històric, etc).

La senyalització direccional consta de 29 fletxes. La majoria s’insertaran en senyals ja existents, tot i que també s’instal·laran sis nous suports. Els indicadors configuraran una xarxa que s’estendrà des de la Rambla d’Ègara fins el carrer de Salmerón i des del passeig 22 de juliol fins l’eix que va de l’avinguda Jacquard al portal de Sant Roc.

Pel que fa a la senyalització interpretativa, cadascun dels punts de la ruta tindrà un indicador tipus tòtem, excepte la Vila del Castell Palau, que comptarà amb una placa fixada a la paret, en una façana de la plaça de la Torre del Palau. En tots els casos
s’inclourà informació sobre el recurs, monument o edifici en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Els nous elements mantenen la línia gràfica utilitzada en la senyalització del patrimoni industrial i modernista (tipografia, pictogrames, codis de direcció, etc), però en aquest cas s’utilitza un color diferent: el vermell. L’Ajuntament de Terrassa ha desenvolupat aquest projecte a través del servei de Turisme, que ha comptat amb la col·laboració del Museu de Terrassa i el Servei de
Via Pública.