Els cartells mal posats de Municipi per la independència

La Diputació de Barcelona explica que va treure els rètols de Matadepera per mantenir una senyalització adient en una carretera interurbana

Nació Digital
30 de juliol del 2013
Placa a l'entrada del poble retirada per la Diputació
Placa a l'entrada del poble retirada per la Diputació | Quico Sala
Plaques a l'entrada del poble Foto: Quico Sala

La Diputació ha detectat plaques de "Municipi adherit a l' Associació de Municipis per la Independència " o "Municipi per la independència" adossades als senyals d'entrada de les poblacions, on en figura el nom. I en força casos, com el de Matadepera, les ha retirat, despertan les queixes de partits com SI i ERC i de mols ciutadans i fent que la mateixa alcadessa Mireia Solsona hagués de preguntar als responsables de l'ens què passava, com informava La Torre .

La Diputació diu que havia donat als propietaris d'aquestes plaques les indicacions necessàries per tal que els ajuntaments les poguessin col·locar en ubicacions correctes. Cal tenir en compte que els senyals de trànsit, els que regulen la circulació, han d'estar en bon estat i separats de qualsevol altra senyalització, ja que afecten directament a la seguretat.

"La Diputació de Barcelona, en tant que responsable de la conservació de la xaxa de carreteres locals de les quals és titular, ha de vetllar també pel manteniment de la senyalització en bones condicions". És per aquest motiu, indica, que s'ha retirat algun cartell de "Municipi adherit a l'Associació de Municipis per la Independència" que es trobava adossat a la placa d'entrada a la població. Els cartells d'aquest tipus que es retiren, prèvia informació al consistori, es recuperen i es retornen als ajuntaments perquè pugui procedir a recol·locar-los en un altre punt.

Segons la Diputació, dins de la xarxa de carreteres hi ha moltes zones en què es podria ubicar aquest tipus de senyalització, en especial en zona urbana, on hi hagi altra senyalització d'informació pròpia de l’Ajuntament, i no de trànsit. Des de la Diputació de Barcelona, es comunica als ens locals i als propietaris que notifiquin a quin lloc volen col·locar els cartells i, a partir d'aquí, la Diputació rebla, està a la seva disposició per orientar-los sobre la ubicació correcta.