Terrassa elimina el nom de la División Azul dels carrers

Salvador Gros passa a la història i deixa lloc al vial de la Font de la Noguera

J.M.O.
29 de juliol del 2013
El carrer Salvador Gros, a Terrassa Foto: Toni Fages

El carrer de Salvador Gros, a La Cogullada, passa a dir-se carrer de la Font de la Noguera, element de referència del barri, actualment desaparegut, però molt present en la memòria dels veïns per la qualitat de les seves aigües. Des de La Torre s'havia denunciat repetides vegades l'existència del vial i se n'havia demanat el canvi de denominació.

Un decret de l’alcalde ha validat avui quatre propostes de la Comissió del Nomenclàtor, i una de les més esperades era la del carrer de Salvador Gros, després d'una nova revisió.

El nou espai enjardinat de la cruïlla dels carrers d’Amèrica i d’Itàlia, a Can Parellada, ha passat a denominar-se Jardins de Palestina, després que l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha signat un decret validant les darreres propostes de la Comissió del Nomenclàtor d’Espais Públics de Terrassa, que es va reunir el passat 16 de juliol. La iniciativa de dedicar a Palestina aquest espai va partir dels veïns de la zona.

D’altra banda, la cruïlla entre l’avinguda del Vallès, el passeig del 22 de juliol i el carrer del Puigmal, a Les Arenes - La Grípia - Can Montllor, passa a denominar-se placeta de la Unitat, tot i que l’espai manté la seva qualificació urbanística actual de zona viària.

Finalment, el decret aprova la proposta de la comissió de posar el nom de plaça de la Font de l’Espardenyera a l’espai recentment condicionat a l’alçada del numero 42 del passeig de Matadepera. La font, propera a aquesta plaça, dóna nom també a aquest barri limítrof amb el municipi de Matadepera.

La Comissió del Nomenclàtor d’Espais Públics de Terrassa és un òrgan assessor i de caràcter consultiu de l'alcaldia, per a l'exercici de les competències municipals en matèria de manteniment actualitzat de la nomenclatura dels carrers i vies públiques de la ciutat. Entre les seves funcions hi ha la de proposar noms adients per als espais pendents de denominació i, si s’escau, de modificació dels ja existents, recollir les diverses propostes de noms i oferir assessorament als processos participatius de denominació d’instal·lacions o d’equipaments de la ciutat que així ho sol·licitin.