Les plaques de Municipis per la Independència tornaran a posar-se

Els rètols de l'Ajuntament de Matadepera se situaven a les principals entrades del poble i la Diputació les ha retirat per raons tècniques

J. M.O.
29 de juliol del 2013
Plaques a l'entrada del poble
Plaques a l'entrada del poble | Quico Sala
Les plaques de l'AMI col·locades als rètols d'entrada Matadepera han desaparegut, però aviat tornaran a ser al municipi, segons acaben de confirmar fonts de la Diputació de  Barcelona. L'ens afirma que s'han tret per raons exclusivament tècniques. Les mateixes fonts indiquen que es van agafar perquè en els cartells de vies interurbanes no hi pot haver més informació que la del municipi. Això sí, quan tornin a posar-se estaran a un altre lloc. De ben segur que serà un dels temes d'avui al ple municipal ordinari de Matadepera.

L'Ajuntament de Matadepera havia instal·lat fa pocs dies a les entrades del poble les plaques que anuncien que el municipi està adherit a l’ Associació de Municipis per la Independència, tal i com es va aprovar al ple ordinari celebrat el 28 de maig de 2012 a través d’una moció presentada per CiU, ERC-UPM i Si Matadepera, a instàncies de l’Assemblea Nacional Catalana.

La decisió de fer-ne la retirada ha sorprès els regidors. De fet, l'alcaldessa Mireia Solsona s'ha posat en contacte amb l'ens per tal d'esbrinar-ne les raons. Des de l'Ajuntament de Matadepera es diu que no va haver-hi previ avís i que no consta que a d'altres municipis també s'hagi procedit també a fer el mateix.

A les plaques, situades a sota del cartell de l’indicatiu de la població, s’hi podiaa llegir “Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència”.