'Crossfit Games' guanya en el Summer Campus d'emprenedoria

La Torre
21 de juliol del 2013
Els participants i professors del Campus d'emprenedoria
Els participants i professors del Campus d'emprenedoria | Euncet
Els participants i professors del Campus d'emprenedoria Foto: Euncet

La primera edició del Summer Campus d’Emprenedoria organitzada per l’Euncet Business School de Terrassa, la Cambra de Comerç i la patronal Cecot ha finalitzat aquest cap de setmana després de 14 dies de curs d’estiu. Hi han participat quinze alumnes d’entre 16 i 22 anys de batxillerat, cicles de grau mig i universitaris que han adquirit coneixements i han desenvolupat capacitats comunicatives per al seu futur laboral. A la darrera sessió, un tribunal d’experts ha valorat tres projectes empresarials dels alumnes, que l’han presentat totalment en anglès, i ha guardonat el d’un gimnàs especialitzat en crossfit (una modalitat esportiva que causa furor als Estats Units) amb preus ajustats.

L’equip integrat per Toni, Jordi, Maria i Juan s’han endut una matrícula a un curs universitari de l’Euncet amb un 50% de descompte. El Campus, que s’ha impartit principalment en anglès, ha combinat teoria, però sobretot pràctica, i s’ha dividit en tres mòduls dedicats a la Creativitat, Juguem a fer negoci i Com presentar el teu projecte. Un equip d’especialistes del món de l’empresa i l’emprenedoria provinents de les tres institucions han impartit les classes.

El tribunal ha pogut constatar tot el que havien après en aquestes dues setmanes de curs intensiu. Integrat per l’empresari Carles Pons; de Cirprotec i vicepresident de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sergi Artigas; director d’Estratègia en Innovació de Leitat, Carles Cosials; membre de la junta en el club d’innovació de Cecot i cofundador de Fantastiq Transmedia Solutions i Joaquim Sabatés, codirector de l’empresa Market Moving i exalumne de l’Euncet han valorat les tres propostes tenint en compte "l’originalitat, la presentació oral i escrita, la presentació en anglès i la coherència del projecte".

Els alumnes van haver d'exposar el seu projecte davant d'un jurat d'experts Foto: Euncet

El primer grup, integrat per Cristina, Anna, Mercè, Toni i Ignasi d’entre 17 i 19 anys, han presentat Superquality Market, un supermercat amb productes exclusius i un servei amb noves tecnologies, on el consumidor no ha de carregar res, sinó que s’ho troba tot preparat a la sortida. El segon, format per Albert, Bernat i David, han dissenyat The Golden Highway, una autoescola de luxe que la ubicarien a Marbella on els alumnes comptarien amb simuladors de conducció, espai de relax amb piscina i servei de càtering, a més de fer les pràctiques en vehicles de gamma alta. I l’equip guanyador, Crossfit Games, ha proposat un gimnàs a la zona de Can Petit de Terrassa des del que oferirien aquesta disciplina esportiva molt integral que requereix de materials habituals del dia a dia i poca maquinària. "El nostre pla de negoci apunta que necessitem una inversió inicial de 29.000 euros i que amb 500 socis a una quota de 27 euros mensuals ja no tindríem pèrdues", han explicat.

La directora de l’Euncet, Dolors Puig, i el tribunal han felicitat els participants "per l’alt nivell d’anglès i la bona exposició que han fet”. Puig ha valorat "l’esforç i l’actitud professional que han tingut els estudiants durant tot el campus". La professora Mage Màrmol ha apuntat que els alumnes "han fet un tast del que és el món real perquè han conegut de primera mà la dificultat de fer un pla de negocis viable i tot el que cal per emprendre un nou projecte empresarial". Donat el bon funcionament d’aquesta primera edició, els organitzadors preveuen repetir i organitzar un segon Summer Campus al juliol de 2014.