L'ANC ja aplega 2.500 terrassencs a la Via Catalana

Terrassa per la Independència té reservats quatre trams al Port de l'Ordal

La Torre
27 de juliol del 2013
Els terrassencs de l'ANC cobriran la zona del Port de l'Ordal Foto: TxI

Des de l'inici de les inscripcions a la Via Catalana cap a la Independència per part de Terrassa per la Independència-ANC, les xifres ja s'acosten a les 2.500 persones -i s'han d'afegir les que fan els tràmits pel seu compte, una xifra que es desconeix.

Bona part s'han inscrit a través de les entitats terrassenques que donen suport a la Via Catalana. Aquestes són: Centre Excursionista de Terrassa, Ball de Serrallonga, ERC, JERC, CiU, JNC, Coro Vell, Esbart Dansaire del Vallès, Pàjara de Terrassa, Bastoners de Terrassa, Escola Tecnos, Club Ferroviari de Terrassa, secció d'hoquei patins de l'Sferic i Els Amics del Camí de Sant Jaume de Terrassa.

Algunes altres entitats també organitzen un grup per anar a la cadena humana però no assumeixen l'adhesió a aquesta. Totes elles apleguen les inscripcions i organitzaran el transport a la cadena, amb autocars o cotxes particulars.
 
Terrassa per la Independència-ANC també està constituint el seu propi grup. Aquesta entitat té reservats quatre trams de la Via Catalana en la zona del Port de l'Ordal fins avui 26 de juliol, dia en què tots els grups, inclosos els que estan formant les entitats, es tanquen.

Immediatament Terrassa per la Independència procedirà a la inscripció de fet de tots aquests terrassencs en aquests trams reservats, que pràcticament quedaran complets. 

Els grups de cultura popular actuaran i faran d'animadors d'aquesta zona en les hores prèvies a la formació de la cadena. Totes les assemblees territorials de l'ANC inscriuran els seus grups a finals de juliol, pel qual aquest serà un moment important en què l'ANC podrà donar xifres exactes i valorar la situació real de les inscripcions. Cal tenir en compte que, fins ara, les xifres donades corresponen només a inscripcions individuals en el web oficial (http://via.assemblea.cat) que s'han anat fent al marge de les assemblees territorials. 
 
A partir del 26 de juliol, Terrassa per la Independència-ANC no tancarà el seu formulari d'inscripcions. Atès que el grup del juliol haurà estat tancat, formarà un nou grup amb les persones que s'inscriguin durant l'agost. Aquest grup es destinarà a alguna zona que estigui especialment desocupada a finals d'agost; segurament a les Terres de l'Ebre.
 
Paral·lelament a la formació del gran grup que anirà a l'Ordal, Terrassa per la Independència ha estat inscrivint grups de persones a altres zones del recorregut. Cal tenir en compte que els grups de més de 5 persones no es poden inscriure pel seu compte a traves del web oficial sinó que han de ser inscrits per les assemblees territorials, que tenen accés a la zona d'administració del web especial per a la inscripció de grups. Les comarques sol·licitades majoritàriament han estat el Barcelonès i el Maresme que, a hores d'ara, estan pràcticament plenes.
 
Terrassa per la Independència recorda que la manera més senzilla d'apuntar-se a la cadena és enviar un mail a viacatalana.txi@gmail.com o dirigir-se a una de les entitats col·laboradores.