Certificats de la Cambra per accedir a la Seguretat Social

La Tresoreria General emet les comunicacions a empreses i autònoms per via telemàtica

La Torre
20 de juliol del 2013
Les empreses de la demarcació de Terrassa poden accedir al sistema de notificacions electròniques que ha posat en marxa la Seguretat Social a través dels certificats digitals que emet la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Mitjançant aquest sistema, denominat NOTESS, empreses i treballadors autònoms podran realitzar gestions i rebre comunicacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social sense haver de desplaçar-se a les delegacions corresponents.

El seu ús serà obligatori per a totes les empreses que transmeten informació a través del  sistema RED (Remissió Electrònica de Documents) d’intercanvi d’informació i documents entre diferents entitats a través de mitjans telemàtics. De fet, l’obligatorietat de rebre les notificacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social per via telemàtica està regulada per l’Ordre ESS/485/2013 de 26 de març de 2013 per la qual es regulen les notificacions i comunicacions per mitjans electrònics en l’àmbit de la Seguretat Social i la seva implantació es farà de forma escalonada al llarg de l’any 2013.

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, que ofereix el servei de Certificats digitals a través de l’entitat certificadora Camerfirma, facilita a les empreses l’adscripció al nou sistema NOTESS. Un certificat digital, que és l'equivalent electrònic a un document d'identitat, conté totes les dades identificatives de l’empresa, del seu titular o autònom i s’utilitza per identificar a l’empresa o empresari davant de diferents organismes, be sigui per a la realització de gestions telemàtiques o per a la signatura de documents, factures o contractes. Es un mitjà segur perquè estableix un intercanvi d’informació totalment confidencial i sense accés al contingut per part de terceres persones. La Cambra de Terrassa ha tramitat un total de 2.840 certificats digitals en els darrers 5 anys.

Les empreses interessades van tenir l’ocasió de conèixer les novetats, el funcionament i les pautes d’aplicació del sistema NOTESS de la mà del director de l’Administració de Terrassa de la Tresoreria General de la Seguretat Social, José Francisco Cuesta, en la sessió informativa que va tenir lloc el dia 3 de juliol a la seu de la Cambra de Terrassa. Alhora, el delegat comercial a Catalunya de Camerfirma, Ismael Gómez, va informar de com s’utilitzen els certificats digitals que emet la Cambra de Terrassa per a rebre les notificacions electròniques i realitzar altres tràmits electrònics. La sessió va ser presentada per Gemma Sanz, presidenta de la Comissió de Nova Indústria i Sostenibilitat de la Cambra.