La 35a Fira del Dibuix de Terrassa, el 6 d’octubre

Només s’admetran obres artístiques sense emmarcar

La Torre
23 de juliol del 2013
La 35a edició de la Fira del Dibuix se celebrarà el diumenge 6 d’octubre de 2013. El certamen obrirà a les 11 del matí i tancarà a les 9 de la nit. La participació a la iniciativa d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals implica el pagament d’uns drets d’inscripció de 50 euros els socis i 80 els no socis. Aquesta quota serveix per a cobrir les despeses d’organització i només inclou l’esmorzar en algun dels establiments col·laboradors.

La Fira del Dibuix d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals és un certamen de dibuix i pintura, pel que només s’admetran obres artístiques sense emmarcar realitzades sobre paper, cartró, tela, fusta o similar amb una tècnica que pugui enquadrar-se dins d’aquestes disciplines (llapis, carbó, tinta, aquarel·la, oli, acrílic...) o obres originals fetes mitjançant la tècnica del gravat. No s’admetran obres de caràcter artesanal (ceràmica, esmalt...) ni reproduccions de tipus industrial (pòsters, litografies...)

Els socis que ja hagin participat en l’edició 2012 de la Fira tindran reservat el mateix número de taula. Els altres socis podran triar taula entre les disponibles en el moment de la preinscripció. La preinscripció de socis es realitzarà a la Secretaria de l’Entitat entre el 2 i el 12 de setembre (ambdós inclosos), personalment o per telèfon. El pagament de la preinscripció (30 euros) s’haurà de fer efectiu, en metàl·lic o per transferència bancària, fins al 12 de setembre (inclòs). A partir del 13 de setembre, els socis amb la preinscripció formalitzada podran demanar, si ho desitgen, canvis en el número de taula assignada.

No socis
a) La preinscripció es realitzarà a la Secretaria de l’Entitat entre el 13 i el 20 de setembre (ambdós inclosos), personalment o per telèfon.
b) El pagament de la preinscripció (30 euros) s’haurà de fer efectiu, en metàl·lic o per transferència bancària, abans del 20 de setembre.
c) El dia 6 d’octubre, a les 10 del matí, a la Plaça Vella, previ pagament de la resta de la inscripció, s’entregarà un sobre amb el número de taula de les disponibles entre els firaires no socis.
d) S’admetran només dues inscripcions per persona (la pròpia i una per un altre artista).

La inscripció no tindrà validesa fins que no s’hagi lliurat la corresponent butlleta a Secretaria i s’hagi abonat la quota de preinscripció. Per agilitzar la preinscripció per telèfon es recomana enviar la butlleta per correu electrònic (web). La resta del pagament (20 euros els socis, i 50 euros els no socis) es farà el mateix dia de la Fira, a partir de les 10 del matí. No s’accepten talons ni girs postals.

L’Organització de la Fira proveeix les taules per muntar les parades i la il·luminació necessària. Els artistes hauran de portar-se les cadires que necessitin, i queda explícitament prohibida qualsevol il·luminació a part de la instal·lada per l’Organització.

Cada taula és individual, és a dir per a un sol artista i de 2 x 1. En cas que un artista vulgui dues taules, haurà de sol·licitar-ho en el moment de la preinscripció. Si és soci podrà triar les taules, als no socis els assignarà les taules l’Organització en funció de la disponibilitat d’espai. El cost de les dues taules serà la suma de dues inscripcions amb l’aplicació d’un 5% de descompte. El fet de tenir dues taules no permet posar-hi obra de més d’un artista.

Qualsevol mena de carpa o tendal per protegir-se del sol o la pluja, haurà de cenyir-se estrictament a l’espai assignat a cada artista (2x2), i serà monocolor i preferentment blanc. L’Organització es reserva el dret de fer retirar qualsevol element que no compleixi aquesta norma. L’entrada amb cotxe a la plaça es farà a partir de les 9 del matí.

Els artistes preinscrits que no es presentin sense una causa justificada no es podran tornar a inscriure en edicions posteriors de la Fira. No es retornarà l’import de la preinscripció en cas que la Fira s’hagués de suspendre per causes de força major.