L’Ajuntament dóna bicicletes per a la seva reutilització

El Consistori té convenis amb entitats especialitzades en reaprofitar bicis

La Torre
17 de juliol del 2013
Foto: delCamp.cat

L’Ajuntament de Terrassa ha fet el primer lliurament de bicicletes recollides a la via pública i a les deixalleries municipals a les entitats sense ànim de lucre que tenen conveni amb el consistori per a reutilitzar i reciclar aquests vehicles. Aquestes entitats són l’Associació Recircula i Biciclot SCCL.

En aquest lliurament s’han cedit 24 bicicletes o components. L’Ajuntament de Terrassa va signar a principis de 2013 sengles convenis amb aquestes dues entitats, amb la finalitat de donar una utilitat a les bicicletes abandonades o sense ús que es recullen a la via pública o que van a parar a les deixalleries municipals.

Aquesta acció, inclosa en el Pla de promoció per a l’ús de la Bicicleta a Terrassa 2012-2013, no només afavoreix l’ús de la bici sinó que també impulsa l’aprofitament de residus, allargant la vida útil de les bicicletes.

El Pla de promoció per a l’ús de la Bicicleta a Terrassa 2012-2013 és una eina
estratègica que persegueix la potenciació i el foment de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, reforçant i popularitzant el seu ús com a vehicle de desplaçament habitual dels ciutadans i promovent la realització de diverses iniciatives que donin visibilitat al seu ús i siguin capaces de demostrar la seva capacitat d’adaptació i bondat en l’àmbit urbà.

Mitjançant el conveni signat amb l’Ajuntament de Terrassa, les entitats Associació Recircula i Biciclot SCCL es comprometen a arreglar els vehicles rebuts i destinarlos a activitats de promoció de la bicicleta.