El microrelat de Dídac García guanya el concurs de Festa Major

Enguany s'han publicat 49 tuits de 22 persones

La Torre
16 de juliol del 2013
El jurat del concurs de microrelats de Festa Major ha decidit declarar guanyador un tuit de Dídac García (@didaquis) al concurs de microrelats de la Festa Major 2013. Aquest dimarts s’ha fet públic el veredicte d’aquest concurs, que consisteix a escriure històries relacionades o ambientades en la Festa Major de Terrassa amb la particularitat que tinguin un màxim de 140 caracters, és a dir, el màxim permès a Twitter.

Els relats s’havien de publicar amb l’etiqueta #relatsfm. El jurat del concurs ha decidit declarar guanyador el tuit de Dídac Garcia per unanimitat, valorant que l’autor ha sabut conjuminar brevetat, narrativitat, humor i sorpresa – quatre trets característics del format dels microrelats– amb elements tradicionals de la Festa Major; tot dibuixant un veritable relat en unes poques paraules, amb la particularitat d'oferir al lector la possibilitat de poder completar la història.

El relat és el següent: "Mai va confessar al seu pare que li feia por El Raval Infernal, però els pits de La Pàjara compensaven l’angoixa del petit de la casa". A més del guanyador, el jurat ha triat també un finalista. Es tracta d’un tuit de Mercè Piera, en què l’autora fa palesa l'habilitat d'esbossar una història d’amor amb el rerefons de la Festa Major. El relat és el següent: "Discutint per si anirien a Fangoria o a la Salseta, van quedar rodejats pels diables i el foc consumí les restes del seu amor".

Enguany s’han publicat 49 tuits de 22 persones, cosa que significa un lleuger augment de la participació. A la primera edició, l’any passat, es van publicar 45 relats de 20 participants. El premi pel guanyador consisteix en una entrada a escollir per a un espectacle de la propera temporada de teatre i una altra, també a triar, per a un espectacle de la propera temporada de música a Terrassa.

El jurat l’han format enguany David Yeste, autor local i conductor de tallers d'escriptura de microrelats; Jaume Girona, gestor cultural de festes i cultura tradicional; Olga Cabús, tècnica de comunicació corporativa; i Maria Gental, directora adjunta de la Biblioteca Central de Terrassa.

Els 49 relats presentats es poden llegir a http://storify.com/bctxarxa