Turmo: «La frivolitat de Labòria es torna a manifestar»

El PP demana càmeres i més policia a la plaça de la Immaculada

La Torre
18 de juliol del 2013
El vandalisme en el mobiliari urbà, motiu de preocupació del PP Foto: Pau Moya

La història d'aquelles piles que no s'acabaven mai té una traslació al ple municipal de Terrassa. El PP ha entrat una proposta de resolució perquè "el vandalisme i l'incivisme continua sent, malauradament, una de les principals problemàtiques de la nostra ciutat d'àmbit no econòmic ni social, una problemàtica creixent que no s'està afrontant adequadament des de l'Ajuntament". No és la primera moció que el PP presenta amb aquest articulat, i si bé en les darreres vegades el subjecte va ser, per exemple, la plaça de Catalunya, el Parc del Nord i el Parc de Vallparadçis, en aquesta ocasió el punt de mira s'ha situat en la plaça de la Immaculada i el seu entorn, "un àmbit molt concret i determinat en el que no resultaria difícil adoptar mesures per fer front amb èxit a l'incivisme i al vandalisme".

Des de CiU i des de l'equip de govern no s'ha entrat en el debat proposat pels populars, tot mostrant que estan  cansats del debat, que es repeteix sistemàticament casa mes. El portaveu del PP a Terrassa, Gabriel Turmo, ha manifestat que "la frivolitat de Carme Labòria es torna a manifestar".

Turmo ha defensat una moció que també es fonamentava en "l'important cost econòmic que resulta dels actes vandàlics i d'incivisme que es donen a la ciutat contra elements del mobiliari urbà i de l'espai públic, un cost econòmic molt important per l'Ajuntament de Terrassa i per tant per tots els ciutadans-es de Terrassa". 

La formació municipal afirma que "tot i estat contemplat al Pla de Mandat de l'equip de govern amb la denominació de 'Pla d'Actuació contra l'Incivisme', no s'ha elaborat el Pla de Treball contra l'incivisme i el vandalisme acordat al Ple Ordinari del mes de setembre de l'any 2011".

En aquest sentit, els populars demanen acordar la instal·lació, "prèvia la tramitació administrativa corresponent per obtenir els permisos requerits per la normativa vigent d’aplicació, càmeres de videovigilància a la Plaça de la Immaculada amb els objectius de protegir als ciutadans, protegir al patrimoni municipal, - prevenir la comissió de delictes i d’actes vandàlics i d’incivisme, i facilitar i possibilitar la identificació i detenció dels pressumptes responsables". Així mateix, demanaran que s'incrementi la presència en tasques de vigilància d'agents de la Policia Municipal a la zona de la Plaça de la Immaculada i al seu entorn.