Prou pudors porta l'abocador de Coll Cardús a Viladecavalls

Una exposició de l'entitat vacarissenca mostra els efectes que provoca l'equipament en el medi ambient i en els habitants de la zona

per Lluïsa Tarrida, 20 de juliol de 2013 a les 02:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al llarg de l’any 2011 i de forma especial durant l’estiu a Vacarisses, Viladecavalls i Terrass va patir un episodi intens de "pudors molt molestes, persistents, a vegades especialment  insuportables provinents de les diverses instal·lacions de l’abocador i del Centre de Tractament de Residus del Vallès CTRV". Aquesta va ser la raó que va portar a un grup de persones a constituir una associació anomenada Prou Pudors de Coll Cardús.

L'activitat d'aquesta entitat al llarg d'aquests dos anys de la seva existència ha estat procliva i entre les mostres de la seva persistència per eradicar un problema considerat "greu" hi ha l'exposició que des del dia 12 i fins al dia 26 de juliol es pot veure a la biblioteca Pere Calders de Viladecavalls. Es tracta d'una mostra dividida en dues parts: per una banda, s'explica la problemàtica dels residus i dels abocadors en general, amb una mostra fotogràfica que il·lustra els "principals impactes negatius que poden perjudicar el medi ambient i la qualitat de vida de les persones". Per l'altra, es pot veure en particular el cas de Coll Cardús, on es fa un repàs històric a l'experiència de les instal·lacions ubicades a Vacarisses.


Des de l'associació Prou Pudors es pretén amb aquesta acció "formar, sensibilitzar, aprofundir i implicar la ciutadania en el tema dels residus" així com "fer xarxa amb altres col·lectius afectats per problemes similars". L'exposició es pot veure de dilluns a divendres de 15h a 20h, i dijous també de 10:00 a 13:30 hores.

 

Participació