Ingressa a presó un home per deu atracaments a entitats bancàries

El detingut sempre actuava sol i s’emportava quantitats compreses entre 600 i 1000

La Torre
15 de juliol del 2013
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 10 de juliol un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Mollet del Vallès, com a presumpte autor de deu atracaments en diferents poblacions del Vallès Oriental, del Vallès Occidental i del Barcelonès.
 
La investigació té el seu inici en la detecció de diversos atracaments amb arma de foc en entitats bancàries des de finals de maig. L’anàlisi del contingut de denúncies d’assalts amb el mateix modus operandi, va revelar els investigadors que els fets els podria estar fent la mateixa persona.  L’atracador actuava un cop per setmana com a mínim i sempre ho feia en poblacions de l’àrea metropolitana com Barcelona, La llagosta, Palau-Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Mollet del Vallès, Montcada o Santa Coloma de Gramanet.
 
Les indagacions  es van dirigir a determinar la identitat d’un home de mitjana edat, que actuava sol, que sempre cometia els fets amb ulleres de sol i que actuava de la mateixa manera: es dirigia a una persona del mostrador de l’entitat, li mostrava una nota intimidatòria i a continuació insinuava tenir una arma de foc en una bossa o a la butxaca. Quan havia obtingut una quantitat de diners que oscil·lava entre 600 i 1000 €, que era la quantitat que reclamava en la seva anotació manuscrita, marxava ràpidament del lloc. En algun dels atracaments havia arribat a ensenyar la culata d’una arma amb l’objectiu d’atemorir els treballadors de l’entitat bancària.
 
Després de realitzar diverses tasques d’investigació policial els agents van identificar i localitzar l’autor dels fets. Per això, es va establir un operatiu policial des d’inicis de juliol a l’entorn del domicili de l’investigat amb l’objectiu de detenir-lo, a Mollet del Vallès. En l’entrada i registre que se li va practicar, els investigadors hi van trobar part de la roba utilitzada en els atracaments i una de les vuit notes, trobades per  la policia anteriorment, i que havia utilitzat en els assalts. També s’hi va trobar una arma de foc.
 
El detingut, que no tenia antecedents policials anteriors, va passar a disposició judicial el divendres 12 de juliol i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.