Inauguració dels nous jardins del carrer d’Itàlia

Les obres s’han adjudicat a Artífex Infraestructuras per 70.000 euros

per La Torre, 13 de juliol de 2013 a les 17:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Inauguració dels nous jardins de Can Parellada Foto: A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà ha presidit la inauguració del nou espai verd ubicat entre els carrers d’Itàlia i d’Amèrica, al barri de Can Parellada. A l’acte, celebrat en el marc de la festa major del barri, hi han assistit  el regidor president del Districte 3, José Manuel Jiménez, el regidor de Manteniment Urbà, Pedro Domínguez, i el president de l’Associació de Veïns de Can Parellada, Francisco Rosa.


L’àmbit del projecte d’urbanització d’aquest espai comprèn un talús existent a la part sud del barri de Can Parellada, entre els carrers d’Itàlia i d’Amèrica, davant l’oficina de correus i molt proper al Centre Cívic. El talús, de forma trapezoïdal, té una
superfície de 1.500 m2, tot i que les obres han afectat un àrea d’uns 890 m2.


Les obres han consistit en la creació d’una plataforma a la zona de menys pendent del talús, on s’ha encabit un espai de jocs de salut per a adults, orientats sobretot a la gent gran. També s’han pavimentat camins seguint els itineraris naturals del talús i s’han connectat garantint l’accessibilitat a la plataforma on s’ubiquen el jocs de salut i millorant la connectivitat entre els diferents nivells. Pel que fa a jardineria, s’ha respectat al màxim la vegetació existent excepte els pollancres, que s’han eliminat per evitar possibles al·lèrgies als usuaris a la primavera. També s’han creat nous espais enjardinats amb espècies de baix manteniment, com ara oms, estepa blanca i lligabosc japonès. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Artífex Infraestructuras, SL, per 70.735,39 €.

El nou espai enjardinat està pendent de rebre denominació oficial. La comissió del nomenclàtor està estudiant una proposta veïnal per anomenar-lo plaça de Palestina.


 

Participació