El perillós camí a l'Hospital de Terrassa

Veïns de Torre-sana i ciclistes recorren un tram de la N-150 per demostrar la seva perillositat

Joan Manel Oller
14 de juliol del 2013
Vianants i ciclistes a la N-150 Foto: Joan Manel Oller

Un centenar de persones han recorregut aquest matí-migdia de diumenge un tram de la N-150 per reivindicar la construcció d'un carril paral·lel i segregat per a vianants. L'objectiu dels promotors, l'Associació de Veïns de Torre-sana i l'Associació BiciTerrassa Club Biter era demostrar la perillositat del trajecte. Els Iaioflautes de la ciutat hi han donart suport i han participat en la marxa.

Aquest diumeneg han participat en la festa lúdica i reivindicativa des de nens petits fins a persones de 80 anys. La caminada ha estat trabnquil·la perquè la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra obrien i tancaven el grup i aturaven el trànsit en les dues direccions.

El recorregut ha sortit des de la cruïlla del camí dels Monjos amb el carrer de Saragossa, ha passat pel costat del Cementiri, ha creuat la carreetera i ha discorregut a tocar de l'estació elèctrica, fins arribar a la porta de l'Hospital de Terrassa, on s'ha fet la foto de família.

Cayetano Cuevas, president de l'Associació de Veïns de Torre-sana recorda que hi ha altres entitats que reclamen el camí nou i que cada cop hi ha més gent que va a peru per estaviar-se els diners de l'aparcament. Per Cuevas, l'estacionament al centre sanitari hauria de ser gratuït. El president de Torre-sana creu que està perfectament demostrat que és impossible anar a peu des de Terrassa fins a l'Hospital d'una manera segura, a  o ser que es passi pel mig dels camps de conreu, "cosa que poden fer els joves però no la gent gran". L'entitat seguirà reclamant la nova passera fins que es construeixi, tot i que descarta mesures dràstiques. Pensa que la raó éstà de la seva part i que les administracions hauran de fer cas a la ciutadania.

Haritz Ferrando, responsable de Biter, s'hga expressat en termes semblants i ha recordat que "amb molt poca inversió el camí seria una realitat. És un tema de voluntat. Però crec que es farà a curt termini". Biter dóna suport a les demandes dels veïns perquè la seva aposta es poder connectar Terrassa i la resta de pobles de la comarca amb camins segurs per a vianants i ciclistes.