L'Agència de l'Aigua amplia la depuradora de Vacarisses

Amb una inversió de 2,5 milions d'euros, es pretén millorar la qualitat de l'aigua residual sanejada i adequar la instal·lació a les necessitats actuals

Lluïsa Tarrida
14 de juliol del 2013
 La planta de tractament d'aigües triplicarà la seva capacitat
La planta de tractament d'aigües triplicarà la seva capacitat | Foto: Cromsa
 La planta de tractament d'aigües triplicarà la seva capacitat Foto: Cromsa

L’Agència Catalana de l’Aigua ha ampliat la depuradora de Vacarisses, tripilicant la seva capacitat de tractament, millorant la qualitat de l’aigua residual sanejada i adequant-la a les necessitats de sanejament actuals i futures. Amb una inversió de 2,5 milions d’euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, s’ha ampliat el bombament d’entrada, el tractament biològic per l’eliminació de nitrogen i fòsfor, la decantació secundària, entre d’altres actuacions. També s’ha ampliat la línia de fangs.
Amb aquestes actuacions la planta passa d’una capacitat de tractament de 450 m3/dia a 1.320 m3/dia, triplicant la seva capacitat de tractament, així com també es millora en la gestió i el tractament dels fangs.

L’aigua tractada es retorna a la riera de la Torre (conca del Llobregat), contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.