ICV fa campanya de suport a la ILP per la Renda Garantida

Els ecosocialistes recolliran signatures les properes setmanes

La Torre
11 de juliol del 2013
ICV de Terrassa en el marc de la campanya de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la Renda Garantida Ciutadana que promouen diferents entitats i organitzacions socials, ha elaborat un vídeo informatiu amb l’objectiu d’explicar de manera molt sintètica les principals raons per les que creu que s’ha de recolzar activament aquesta iniciativa social per tal que pugui ser una realitat propera.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vhCPkMG_ufo
 
ICV Terrassa s’ha adherit de forma activa a la campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular per la Renda Garantida Ciutadana, a la ciutat i els ecosocialistes ja n’han aconseguit al voltant de 700.
 
ICV Terrassa continuarà les properes setmanes la seva campanya de difusió i suport a la ILP per la Renda Garantida Ciutadana, recollint signatures i explicant a la ciutadania la necessitat de legislar a Catalunya per garantir que tothom al nostre país pugui disposar d'un mínim vital per subsistir amb dignitat fins que pugui trobar una feina i accedir al treball.
 
En aquest sentit, dimecres 10 de juliol militants d’ICV amb la seva presidenta, Fabiola Gil, van posar una paradeta informativa i de recollida de signatures a l’entrada del Mercadal a la confluència de l’avinguda Béjar amb la carretera de Matadepera i el dissabte 13 de juliol posaran una paradeta a la Plaça Vella.
 
"En l’actual context marcat per la crisi, les polítiques d’austeritat i les retallades imposades a les classes populars  estan provocant un important creixement de la pobresa i l’exclusió social entre els sectors socials de les nostres ciutats. Per aquesta raó, ICV creu que és necessari que el principal objectiu de les institucions sigui garantir la cohesió social sense deixar ningú enrere i que tothom pugui assolir uns mínims vitals per subsistir amb dignitat, amb mecanismes adients per la redistribució de la riquesa".
 
Des d’ICV ja es va donar suport a aquesta iniciativa al Parlament de Catalunya, així com també es va impulsar un posicionament de l’Ajuntament de Terrassa perquè aquest donés suport a una llei en el sentit d’aquesta ILP. En aquesta línia, i amb l’objectiu de fer petita la xifra de les 50.000 signatures necessàries al Parlament de Catalunya per que aquesta ILP sigui admesa a tràmit, ICV de Terrassa ha dut a terme durant aquests dos mesos impuls a la difusió de les informacions i els objectius d’aquesta llei impulsada per la societat civil amb taules informatives, i amb la col·locació de taules de recollida de signatures a diferents barris i espais públics de la ciutat.