Es reobren al trànsit Roca i Roca i l’Historiador Cardús

La Torre
08 de juliol del 2013
Els carrers de Roca i Roca i de l’Historiador Cardús, que estaven tallats al trànsit per les obres d’urbanització del carrer Provença, s’obriran a la circulació demà dimarts. Aquesta és la principal modificació en l’organització de la mobilitat a la zona del carrer Provença arran l’inici de la darrera fase de les obres.

Divendres es va asfaltar el tram del carrer Provença que va del carrer Ample fins al de Manresa, després dels treballs de canalització de serveis (clavegueram, llum, comunicacions, abastament d’aigua, enllumenat públic i rec) i construcció de noves voreres ampliades.

L’asfaltat d’aquest tram permet obrir els carrers de Roca i Roca i de l’Historiador Cardús, que travessen Provença. Ambdós carrers mantindran el sentit de circulació original (el primer cap a l’est i el segon cap a l’oest). Encara, però, no es podrà accedir a aquesta part del carrer Provença perquè aquesta setmana es pintarà la senyalització i es faran els treballs finals. Aquests trams seran d’accés exclusiu per a veïns.

Pel que fa al carrer de Manresa, s’hi podrà circular només fins al carrer de Pompeu Fabra. El tram següent (Pompeu Fabra-Provença) serà d’accés exclusiu als veïns.

Un bulevard per a Sant Pere Nord
El projecte d’urbanització del carrer de Provença, que van començar el passat mes de març, comprèn el tram que travessa el barri de Sant Pere Nord, és a dir, entre el carrer Poetessa Caparà i l’avinguda de Béjar, amb una superfície total d’uns 14.000 m2. L’actuació està convertint el carrer Provença en un bulevard, amb voreres laterals amples dotades d’arbrat i nou mobiliari urbà i xarxes de serveis. El projecte inclou també la reorganització del trànsit, eliminant un carril de circulació, reduint la velocitat i modificant el recorregut de la línia 6 dels autobusos urbans.

Les obres van a bon ritme i es preveu la seva finalització per al mes d’octubre, excepte la plantació d’arbrat, que es podria endarrerir algunes setmanes per raons climatològiques.